Manji promet

Aerodrom u Tuzli smanjuje plaće za 20 posto

Poslije ponovnog pokretanja rada Međunarodnog aerodroma u Tuzli kompanija WizzAir je uspostavila sve letove kao i prije pandemije.
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 08. 2020. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni aerodrom u Tuzli susreće se s financijskim problemima zbog smanjenog obujma poslovanja u vrijeme pandemije korona virusa, pa je zato menadžment aerodroma odlučio radnicima smanjiti plaće za 20 posto, poništiti natječaj za prijem novih zaposlenih, kao i putnicima uvesti pristojbe, objavio je Klix.

Poslije ponovnog pokretanja rada Međunarodnog aerodroma u Tuzli kompanija WizzAir je uspostavila sve letove kao i prije pandemije.

Zbog strogih procedura koje su nametnule nove mjere zabilježen je, međutim, drastičan pad broja prevezenih putnika, pa su prvenstveno privremeno otkazani letovi prema Beču i Salzburgu u Austriji, a zatim i Billundu u Danskoj.

Kako je rečeno iz Međunarodnog aerodroma u Tuzli, u proteklom razdoblju smanjen je broj letova i prema Dortmundu u Njemačkoj s pet na tri tjedno.

Putnici će također u švedski Vaxjo umjesto dva puta tjedno moći putovati samo jednom.

Od 7. rujna najavljeno je otkazivanje letova za njemački Friedrichshafen, a bit će smanjen i broj odlazaka za Memmingen, Malmö, Eindhoven i Göteborg.

Broj prevezenih putnika i prihodi na tuzlanskom aerodromu manji su za 40 posto u odnosu na prethodnu godinu, a problem im je stvorilo i to što 75 dana u jeku pandemije korona virusa nisu radili, prenosi Tanjug.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close