Osnovana nova firma

Slovenija: 'Kralj banana' kupio avio kompaniju

Rastoder, kojeg zovu 'kraljem banana', izjavio je ranije kako planira koristiti Adrijin AOC za razvoj privatnog avioprevoznika i da je u procesu nabavke dva aviona.
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 01. 2020. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Operativne dozvole Adria airwaysa prodate su u četvrtak na aukciji kompaniji Air Adriatic slovenačkog biznismena Izeta Rastodera po početnoj cijeni od 45.000 eura. Osim Airr Adriatica, depozit za registraciju platile su i hrvatska kompanija Komforia i Dedal Aero bivšeg Adrijinog pilota Dejana Slodeja, prenosi slovenačka agencija STA.

Sve uključene strane platile su 4.500 eura za učešće na aukciji, a iako je u javnosti na odobravanje naišao prijedlog ruskog investitora za ponovno pokretanje Adrije novim Suhoj Superjet 100 avionima, oni nisu sudjelovali na aukciji.

Rastoder, uvoznik, prodavač banana i trgovac nekretninama, osnovao je Air Adriatic samo nekoliko dana nakon što je Adria propala krajem rujna prošle godine, navodi specijalizirani portal Exyuaviation. Imovina bivše kompanije prodata je u potpunosti, a ona uključuje certifikat zrakoplovnog operatera (AOC), kao i razne prateće dozvole i priručnike.

Adrijin certifikat suspendiran je do 30. rujna 2020., ali on će biti vraćen nakon što budu ispunjene određene obaveze prema Agenciji za civilnu avijaciju Slovenije, među kojima je i posjedovanje operativnih aviona, prenosi Telegraf.

Rastoderova kompanija morat će preuzeti i brojne obaveze, poput onih nastalih nakon opozivanja AOC i pokretanja stečajnog postupka. Slovenački AOC daje svom vlasniku prava na održavanje komercijalnih linija između Slovenije i drugih zemalja članica EU.

Rastoder, kojeg zovu 'kraljem banana', izjavio je ranije kako planira koristiti Adrijin AOC za razvoj privatnog avioprevoznika i da je u procesu nabavke dva aviona.

Kopirati
Drag cursor here to close