Otkazani svi letovi

Niskobudžetna njemačka aviokompanija proglasila stečaj

Direktor firme Karsten Balke rekao je da je jedina preostala mogućnost bila da se proglasi stečaj i izrazio žaljenje zbog posljedica te odluke na zaposlene.
Gospodarstvo / Tvrtke | 05. 02. 2019. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka niskobudžetna aviokompanija Germania podnijela je zahtjev za stečaj pošto nije uspjela osigurati kratkoročno financiranje da održi kompaniju. Avio-kompanija je objavila da otkazuje sve planirane letove.

Odluka kompanije sa sjedištem u Berlinu, koja je imala 37 aviona i prevozila više od četiri milijuna putnika godišnje, stupila je na snagu odmah.

Germania je letjela uglavnom iz Njemačke i Švicarske ka turističkim destinacijama u Sredozemlju i na Bliskom Istoku. Aviokompanija je početkom siječnja potvrdila da je u financijskim teškoćama i prošlog mjeseca nije mogla podijeliti plaće svojim zaposlenim, piše B92.

U današnjem priopćenju firma je ukazala da su težak teret predstavljala ogromna povećanja troškova goriva prošlog leta i istovremeno slabljenje vrijednosti eura prema dolaru, kao i znatna odlaganja u nabavci letjelica i prevelik broj operacija održavanja.

Direktor firme Karsten Balke rekao je da je jedina preostala mogućnost bila da se proglasi stečaj i izrazio žaljenje zbog posljedica te odluke na zaposlene. On se također ispričao putnicima koji su kupili karte za neki let.

Kopirati
Drag cursor here to close