Tržišni lider u BiH

Croatia osiguranje kupilo Central i najveću mrežu stanica za tehnički pregled u BiH

Croatia osiguranje (CO) u četvrtak je potpisalo ugovore o kupnji stopostotnog udjela u Central osiguranju i Testing Grupi u Bosni i Hercegovini, čime će postati lider na tamošnjem tržištu, izvijestili su u četvrtak iz Croatia osiguranja.
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 06. 2018. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu Croatia osiguranja u četvrtak potpisani su ugovori za dvije akvizcije odnosno kupnju dvije tvrtke u u Bosni i Hercegovini: Central osiguranja i Testing Grupe, priopćeno je iz naše najveće osiguravajuće kompanije.

Ugovori će biti valjani, kako ističu iz Croatije, nakon prikupljenih odobrenja nadležnih regulatornih tijela.

Preuzimanjem Central osiguranja i Testing Grupe Croatia osiguranje BiH povećat će ukupan tržišni udio na 13 posto te postati tržišni lider, uz snažan potencijal za daljnji rast na bosansko-hercegovačkom tržištu.

U 2017. godini CO BiH ostvarila je 25 milijuna eura premije osiguranja uz tržišni udio 7 posto, dok je Central osiguranje istu godinu završilo s ostvarenom premijom od 14 milijuna eura i tržišnim udjelom 4 posto, uz nastavak trenda rasta tržišnog udjela i u 2018. godini u oba društva.

Testing Grupa godišnje obavi oko 113.000 tehničkih pregleda, a 2017. godinu zaključila je sa 6,1 milijun eura prihoda i 16 posto tržišnog udjela u tehničkim pregledima na području FBIH, prenosi portal Novac.hr.

"Ovom akvizicijom Croatia osiguranje Grupa jača svoju poziciju regionalnog lidera preuzimajući prvenstvo i na bosansko-hercegovačkom tržištu. Naše poslovanje dobiva još širu teritorijalnu pokrivenost prodajnim mjestima u cijeloj BIH, ali i najveću mrežu stanica za tehnički pregled te postaje lider u broju tehničkih pregleda, homologacija i ispitivanja vozila. Ukupan tržišni udio Croatia osiguranja u BIH će se gotovo udvostručiti, a sinergije s matičnim društvom donose odlične predispozicije za daljnji rast", izjavio je Damir Vanđelić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Kopirati
Drag cursor here to close