Vlada Federacije

50.000 KM za stečaj Fabrike duhana Mostar

Vlada je Upravu KTK Visoko d.d. Visoko zadužila da nadležnom sudu podnese pisani prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 05. 2021. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada danas je zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da pokrene aktivnosti potrebne za održavanje Skupštine privrednog društva Energoinvest-Comet d.d. Sarajevo, te sačini Prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje Nadzornog odbora i v.d. direktora gospodarskog društva, a s ciljem stvaranja pretpostavki za pokretanje stečajnog postupka.

Također, Vlada je Upravu KTK Visoko d.d. Visoko zadužila da nadležnom sudu podnese pisani prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.

Vlada je na sjednici u Mostaru zaključila da će iz proračun FBiH za 2021. godinu odobriti 50.000 KM za pokretanje stečajnog postupka u Fabrici duhana Mostar d.d. Mostar, te za realizaciju eventualno i drugih aktivnosti pred sudskim i drugim organima. Zaduženo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da za Vladu pripremi prijedloge akata potrebnih za sazivanje skupštine društva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close