APH

50 djevojčica u pratnji svojih nastavnika obišlo devet hercegovačkih poduzeća

Asocijacija poduzetnika Hercegovine kroz svoje članice i njihovu aktivnost pokušava pomoći mladim ljudima na način da im omogući prilike upoznavanja poduzeća iznutra.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 03. 2019. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / U posjeti hercegovačkim poduzećima

Asocijacija poduzetnika Hercegovine kroz svoje članice i njihovu aktivnost pokušava pomoći mladim ljudima na način da im omogući prilike upoznavanja poduzeća iznutra.

Upravo zato, danas je 50 djevojčica u pratnji svojih nastavnika/ica (ukupno ih 72) bilo u obilasku devet hercegovačkih poduzeća, koja su im organizirala nekoliko sati aktivnog učenja i sudjelovanja u radu unutar poduzeća.

Foto: PR / U posjeti hercegovačkim poduzećima

Danas su se djevojčice upoznale sa zanimanjima kao što su: poljoprivredni tehničar, tehnolog vina i jakih gaziranih pića, recepcionar, kuhar, voditelj hotela, voditelj građevinskog terena, projektant KGH instalacija, BIM inženjer, inženjer automatike, voditelj odjela energetske efikasnosti, IT, pravo, ljudski resursi, građevinski tehničar.

Cilj je da mladim djevojkama koje se tek odlučuju u kojem smjeru idu sa svojim obrazovanjem pokaže se i mogućnost i prilika razvoja u stručnim i tehničkim zanimanjima, često atipična za cure, ali uvijek dobrodošle i moguće.

Foto: PR / U posjeti hercegovačkim poduzećima

Nakon kraćeg vremena unutar poduzeća, organizatori obilaska upitali su djevojčice kako im se sve čini. Na njihovim licima se jasno mogla iščitati sreća jer su bile zadovoljne učeći o nečem što su možda samo čitale.

Nakon obilaska prostorija poduzeća, kratkih video prezentacija o funkcijama tehničko – stručnog zanimanja i naravno upoznavanja za pojedinim zanimanjem određenog poduzeća poduzeća su uspjela organizirati kratki odmor i doručak sa osvježenjem, a na samom kraju i slatke poklone kako bi djevojčicama sveukupno iskustvo bilo zaokruženo i pamtljivo.

Poduzeća koja su sudjelovala danas u pokazivanju, su iz različitih sektora i birana su prema željama samih učenica koje se zanimaju za određeno znanje.

Foto: PR / U posjeti hercegovačkim poduzećima

Sudjelovali su: ALFA Therm d.o.o., Spark/Nsoft d.o.o., Hepok d.o.o., Hering d.d., JIM d.o.o., INTERA TP, Jaffa komerc d.o.o., Hotel Ada d.o.o.

Asocijacije poduzetnika Hercegovine odigrala je ulogu koordinatora i organizatora ovog događaja, omogućavajući im poveznicu s poduzećima.

''Veliko Hvala našim članicama koje su sudjelovale u današnjem danu, na divnoj organizaciji i naravno doručku za djevojke. Trudit ćemo se što više organizirati ovakvih posjeta kako bi mlađe generacije uvidjele da zaista ima velikih potencijala u BIH i da djevojke imaju šanse da se ističu u poslovima koji neki misle da su samo za dečke'', izjavili su ispred Asocijacije.

Girls day je dan za djevojčice iz devetogodišnjih osnovnoškolskih razreda Grada Mostara kojima je pripremljen bogat i zanimljiv program po poduzećima i koji je ostvariv upravo zahvaljujući APH, GIZ-u, Gradu Mostaru i Ministarstvu obrazovanja HNŽ.

Ova aktivnost nastavlja se i u utorak gdje je planiran događaj u Kosači od 11 sati na kojem možete čuti iz prve ruke dojmove djevojčica o današnjem danu, ali i ispovjedi uspjeha pojedinih mladih dama koja su se uspješno pronašle i rade u stručno-tehničkim zanimanjima.

Foto: PR / U posjeti hercegovačkim poduzećima
Kopirati
Drag cursor here to close