Ljeto dobro prošlo

Rijetki turisti još borave u Neumu, ali sezona uspješno završena

Turistički djelatnici u jedinom bosanskohercegovačkom gradu na Jadranu očekivali su crni scenarij, no on se, srećom, nije ostvario
Gospodarstvo / Turizam | 27. 09. 2020. u 21:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ožujka do svibnja vladao je pesimizam kada se govorilo o ljetnoj sezoni. Međutim, zbog odluka zatvaranja granica Hrvatske i Crne Gore, turizam je u Neumu, gotovo preko noći, procvjetao.

Turistički djelatnici u jedinom bosanskohercegovačkom gradu na Jadranu očekivali su crni scenarij, no on se, srećom, nije ostvario, javlja BHRT.

Unatoč lošim prognozama kakve su bile na početku, Neumljani na, već sada završenu sezonu, gledaju sa velikim zadovoljstvom. Imali su više posjetitelja nego što su očekivali a te blagodeti neće osjetiti samo ovdje u Neumu već će se osjetiti i u cijeloj Bosni i Hercegovini“.

Video: Kraj sezone u Neumu

DRAŽEN OBAD, privatni ugostitelj iz Neuma: ''Možemo reći da smo zadovoljni s obzirom da su očekivanja bila ravna nuli. Ove godine možemo čak i reći da smo prešišali prošlu godinu u privatnome sektoru što nije u ovom slučaju, nažalost, slučaj za naše velike hotelijere koji su sami nositelji gospodarstva grada Neuma''.

ANTONIO, Neum: ''Dosta je ljudi očekivalo da ništa neće bit’ pa nas je iznenadilo sve ono na vrat-na nos u zadnji tren, pripreme, sve. Ali dobro je, mi smo spremni na sve''.

ZLATAN, Sarajevo: ''Sezona je bila intenzivna. Što se mene tiče, ja sam ipak malo izbjegavao gužvu i ostalo s obzirom na pandemiju ali sve u svemu bilo je lijepo''.

FAHRUDIN, Doboj: ''Lijepe su plaže. Prilično čiste. Nisu baš ono prljave. Šta mi smeta – manje turista je sad i onda su restorani sve u red zatvoreni i to je onda malo teže za negdje ručat, večerat i tako''.

Iako je ljetna sezona premašila sva očekivanja, jesen i zima veoma su upitni budući da su sva kongresna zbivanja dosada otkazana a upravo su od kongresa jesen i zimu hoteli preživljavali, javlja BHRT.

Već se pomalo i razmišlja o dočeku Nove godine, a hotelijeri u Neumu očekuju da će sve rezervacije za tu noć biti otkazane. Sada, kad je ljetna sezona završena, valja zimu dobro iskoristi kako bi ovogodišnje gosti ponovno vratili, a nove privukli već slijedeće ljeto na bosanskohercegovačku obalu.

Kopirati
Drag cursor here to close