Putovanje kroz vrijeme

Zanimljivim muzejima upoznajte Hercegovinu

Poželjeli ste putovati kroz vrijeme? Nema problema! Posjetite „Zanimljive muzeje“ Bosne i Hercegovine i Crne Gore i vaš san u trenu postaje java!
Gospodarstvo / Turizam | 03. 06. 2021. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska unija je kroz projekat „Zanimljivi muzeji“ podržala kreiranje jedinstvene turističke ponude s fokusom na muzeje u Hercegovini i prekograničnom području Crne Gore, u cilju promoviranja regije kao multietničke i kulturno raznolike europske destinacije. Više od 20 muzeja i turističkih organizacija i agencija sudjeluju u kreiranju ponude koja će uključivati i ruralna područja.

Cilj je ostvariti suradnju između muzeja i turističkih agencija, na osnovu koje će agencije kreirati konkretne paket aranžmane s fokusom na posjete muzejima. Stoga je od 1 do 3 lipnja za 12 turističkih agencija i radnika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske organizirana posjeta muzejima u Konjicu, Jablanici, Mostaru i Ljubuškom, tijekom koje se razgovaralo o mogućnostima suradnje.

“Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom, veliki je interes putnika za putovanjima u regiji. Turistički radnici pokušavaju kreirati i ponuditi nove sadržaje putnicima. Nama se učinila posebno zanimljiva sjeverna Hercegovina, koja je kao pojam nešto novo i možda privlačno gostima. Posebno  atraktivnom je mogu učiniti zanimljivi muzeji za koje nismo do skoro ni znali. Pripremamo konkretnu ponudu za naše goste i ovo studijsko putovanje ćemo iskoristiti da sa lokalnim akterima dogovorimo detalje ponude“, rekao je Siniša Lukač, turistički radnik iz Hrvatske, govoreći o značaju promocije i ove posjete.

Zahvaljujući projektu „Zanimljivi muzeji“ u idućem razdoblju se očekuje slična posjeta muzejima Crne Gore, kao i njihova promocija. 

Projekat „Zanimljivi muzeji/Amusing Museums“ kroz program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora financira Europska unija, a zajednički ga provode Udruženje LiNK iz Mostara, u suradnji s Nacionalnim Muzejom Crne Gore i Općinom Jablanica. Ukupna vrijednost projekta je blizu 400.000 eura, od čega Europska unija financira oko 300.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close