Rent a splav

Uživanje u mirnim hercegovačkim vodama: Iznajmljivanje splavova sve atraktivnije

Prednost iznajmljivanja splava je što se možete kupati, sunčati i uživati u ljepotama jezera na potpuno drugačiji način.
Gospodarstvo / Turizam | 05. 06. 2021. u 10:00 Piše: M.C./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Instagram / Splavovi na Jablaničkom jezeru

Iznajmljivanje splavova na jezerima sve je popularnija turistička atrakcija. U Hercegovini je na više jezera moguće iznajmiti splav, a jezero koje ima najveću ponudu svakako je Jablaničko jezero.

Na Jablaničkom jezeru pojedini iznajmljivači uz splav nude i vlastitog skipera, a splav je moguće iznajmiti po satu ili po danu. Ako sami želite upravljati splavom potrebno je proći kratku obuku. Većina iznajmljivača je na splavovima osigurala glazbu, ali i hranu.

Osiguran roštilj, vodiči...

Na pojedinim splavovima je postavljen roštilj, kao i platforme za sunčanje. Gotovo svi splavovi imaju stepenice kako biste lakše izašli iz vode nakon kupanja.

"Izdajem splav na vremenske vožnje ili na jedan dan. Vremenske vožnje su uz pratnju vodiča.Vodiči pričaju engleski i njemački jezik. Splavovi su na dva kata, te su pogodni za održavanje proslava. U ponudu ulazi osigurano parking mjesto, stol, stolice i roštilj. Ako izaberete splav na dan imat ćete kratku obuku o upravljanju splavom i pentom", navedeno je u jednom od oglasa.

Video: Vožnja splavom na Jablaničkom jezeru

Prednost iznajmljivanja splava je što se možete kupati, sunčati i uživati u ljepotama jezera na potpuno drugačiji način. Na ovaj način također dajete podršku lokalnom stanovništvu koje u većini slučajeva i iznajmljuje ove splavove.

Još jedna prednost je to što većina iznajmljivača ima profile na društvenim mrežama pa ih nije teško pronaći i kontaktirati kako biste dobili željene informacije.

Povoljne cijene

U ljepotama mirnih voda Jablaničkog jezera možete uživati po cijeni od 80 do 100 KM. Ovo je otprilike dnevna cijena za manji splav do 10-12 osoba. Ako pak želite ploviti većim splavom, koji ima kapacitet i preko 50 osoba, onda ćete dobiti pojedinačnu ili grupnu cijenu za izlet.

Ako se pak sami želite baciti u posao s iznajmljivanjem splavova za kupnju splava je potrebno izdvojiti od tisuću do četiri tisuće KM.

Važno je naglasiti kako su u Hercegovini splavovi služili većinom kao restorani na vodi, te su bili jednim krajem pričvršćeni za kopno, no lijepo je vidjeti da se ponuda obogatila.

Kopirati
Drag cursor here to close