Planirani radovi

Uređenje plaža: Boračko jezero postat će još atraktivnije turistima

Općina Konjic planira kompletno urediti plaže na Boračkom jezeru.
Gospodarstvo / Turizam | 10. 04. 2021. u 08:26 Piše: M.C./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Konjic.ba / Boračko jezero

Prirodni biser Hercegovine Boračko jezero posljednjih godina postalo je sve primamljivije kako domaćim, tako i stranim turistima. Mnogobrojni domaći turisti upravo su prošle godine spas od vrućina, umjesto na moru, potražili na jednom od najljepših prirodnih jezera u BiH. Dolaskom većeg broja turista stvorila se potreba za dodatnim ulaganjem u ovu turističku oazu.

Općina Konjic planira kompletno urediti plaže na Boračkom jezeru. Već su u prosincu raspisali natječaj za izvođenje radova na uređenju plaža na Boračkom jezeru. Prema natječaju vrijednost radova iznosi 66400,00 KM bez PDV-a.

Nove kabine i tuševi

Duga je lista planiranih radova koja je navedena u javnom natječaju. Prema ovome planu, stare klupe bit će uklonjene, a bit će postavljene nove. Također, planiran je dovod vode s lokalnog vodovoda, kao i postavljanje novih tuševa. Uredit će se skakaonica, kao i javni WC, kojemu planiraju obojiti fasadu.

Planiraju postaviti nove kabine za presvlačenje koje će imati metalnu konstrukciju, a izvana će na kabine biti postavljena PVC printana folija.

Navedeno je kako je planirano asfaltiranje pristupnih cesti, kao i proširenje parkinga.

Foto: Konjic.ba / Boračko jezero

Općini Konjic smo uputili novinarski upit kako bi saznali više detalja o planiranim radovima, ali do zaključenja teksta nismo dobili odgovor na naš upit.

Atraktivan smještaj

Boračko jezero posljednjih godina dobilo je nekoliko zaista atraktivnih privatnih objekata koji se mogu iznajmiti. Osim apartmana i drvenih bungalova, na Boračkom je smješten kamp u koji možete doći s kamp kućicom.

Boračko jezero  / Bljesak.info

Oaza mira idealna je za odmor s djecom, jer posjeduje sadržaje poput dječjih igrališta. Vrijeme na Boračkom moguće je provesti u vožnji čamaca ili pedalina. Osim toga, idealno je za sve ljubitelje ribolova.

Najam sobe za dvije osobe, prema online servisima za rezervacije, počekom lipnja možete platiti od 50 maraka. Noćenje, u ovisnosti o sadržaju objekta koji se iznajmljuje, ide do 150 maraka, dok će u kolovozu cijene biti skuplje.

Kopirati
Drag cursor here to close