HNŽ

Turizam traži ozbiljnost i odgovornost

Herceg je istaknuo kako je vremensko razdoblje pandemije Covid-19 zaustavilo brojne aktivnosti vezane za turizam u županiji.
Gospodarstvo / Turizam | 04. 03. 2021. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Potencijali koje objektivno imamo, a napose u ljudima, zasigurno traže još veću ozbiljnost i odgovornost u ponašanju i radu svih odgovornih i na svim razinama'', priopćeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Naime, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a i zastupnik u županijskoj skupštini, održao je sastanak s predstavnicima USAID-a o temi realizacije Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini.

Herceg je istaknuo kako je vremensko razdoblje pandemije Covid-19 zaustavilo brojne aktivnosti vezane za turizam u županiji.

Podsjetio je kako je Vlada, kroz tzv. Koronazakon i druge poticaje, poduprla turističku djelatnost odnosno turizam koji je strateška grana gospodarstva u HNŽ. Dodao je značaj osnivanja općinskih turističkih zajednica s osnovnom ulogom promocije Hercegovačko-neretvanske županije.

Inače, trajanje Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (TURIZAM) je pet godina, a ima za cilj poticanje općeg ekonomskog rasta zasnovanog na turizmu i promoviranje društvenog sklada, oslanjajući se na bogato kulturno naslijeđe i prepoznatljivu prirodu zemlje.

Projekt će, kako je priopćila Vlada HNŽ-a, podržati sektor turizma BiH s ciljem oporavka od negativnih utjecaja pandemije Covid-19 kao i daljnjeg pozicioniranja na putanji snažnog rasta k održivoj ekonomiji turizma.

Aktivnosti ovoga projekta bit će usmjerene proširenju autohtone poljoprivredne proizvodnje i srodnih izvoznih tržišta, uz istodobno očuvanje kulturnih i prirodnih dobara. Kroz ovu aktivnost, USAID ima za cilj unaprijediti socioekonomski razvitak, osnažiti mlade i žene i potaknuti prosperitet u ruralnim i gradskim područjima.

Kopirati
Drag cursor here to close