Oaza u kamenu

Turističko-promotivni film o Ljubuškom dobio veliko priznanje

Prema riječima stručnog žirija, ovaj film osvojio je nagradu zbog predivne interpretacije, bogata sadržaja i bajkovite prirode Ljubuškog.
Gospodarstvo / Turizam | 29. 08. 2021. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistički film ''Oaza u kamenu'', koji je nastao u suradnji Perice Biške i Turističke zajednice Grada Ljubuškog, nagrađen je u sklopu ovogodišnjeg Avantura film festivala u Bihaću.

Prema riječima stručnog žirija, ovaj film osvojio je nagradu zbog predivne interpretacije, bogata sadržaja i bajkovite prirode Ljubuškog.

Nagradu je preuzeo Mladen Bebek, direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog, zahvalivši ovom prigodom organizatorima na pozivu i Perici Biški koji je s ekipom iz TZ i JP Parkovi d. o. o. danima radio na montaži filma.

Biško je za naš list kazao kako ga je nagrada iznenadila, jer o njoj nisu pretjerano ni razmišljali kada su stvarali film.

''Ponosni smo i zahvalni jer smo imali priliku sudjelovati u ovome projektu i pokazati ljepote Ljubuškog'', rekao je Biško te je dodao da u slobodno vrijeme uvijek rado snimi pokoji novi kadar ili fotografije ovog grada koji krije bogatu prirodnu i kulturnu baštinu.

Inače, Biško je član ljubuškog Foto kluba Fokus i HPD Ljubuški, a koji je hobi fotografiranja spojio s planinarenjem.

S kolegama je dosad planinario do najviših vrhova u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, a kako nam je rekao, sljedeća destinacija je Veliki Korab, najviši vrh (granične) planine Korab u Makedoniji i Albaniji.

Biško je postao i ambasador Highlandera BiH, planinarske avanture kroz Park prirode Blidinje.

Riječ je o vrhunskom planinarskom događaju koji sudionicima Highlandera, tijekom petodnevne planinarske avanture i rute od 100 kilometara, pruža mogućnost da dožive netaknutu prirodu planinskih masiva Čvrsnice i Vrana, Blidinjskog jezera, Masne Luke te brojne druge znamenitosti i prirodne ljepote koje kriju oko 1.500 biljnih vrsta.

Kopirati
Drag cursor here to close