Očekuju dobru sezonu

Turistički djelatnici ne gube nadu

Turistički radnici pripremaju se i nadaju boljoj godini od prošle.
Gospodarstvo / Turizam | 04. 05. 2021. u 21:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turizam u Bosni i Hercegovini prije pandemije je doživio istinsku ekspanziju. Rušili smo sve rekorde, a onda, kao i ostatak svijeta, pali na dno. Možemo li ove ljetne sezone popraviti skor? Hoće li i gdje ljetovati građani BiH?

Građani BiH, ove godine, ipak, planiraju odlazak na more, sukladnoj epidemiološkoj situaciji.

Turistički radnici pripremaju se i nadaju boljoj godini od prošle. Prema statistici, ona je bila vrlo loša. Jasno je da bez masovne imunizacije ne možemo očekivati turistički bum, ali entuzijazam je prisutan.

"Širok je spektar ponude i sigurno da turista može uživati. Ono što me zabrinjava je ostanak turista u KS manje od 2 dana i sigurno s nekom ozbiljnijom ponudom mi moramo da jedan taj dan povećamo", kaže Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice KS-a.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić očekuje da će ova ljetna sezona biti itekako bolja od prethodne - zimska turistička sezonu je najposjećenija ikad, prenosi Federalna.ba.

"Planine, jezera, rijeke, more - sve imamo za ponuditi ako pandemija bude pod kontrolom. Hercegovina je proteklog vikenda zabilježila je veliki broj posjetitelja, a očekuju da će takav trend biti nastavljen. U Neumu je sezona otvorena, a s obzirom na to da su prošle godine najčešći gosti bili domaći turisti, ove je promocija intenzivirana i izvan granica.

Gostima problem može biti povratak u svoje matične zemlje – od toga kakvi će biti uvjeti kod njih ovisi broj gostiju. Ima prijedlog da se gosti prije povratka testiraju ovdje", kaže Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice HNŽ-a.

Bosna i Hercegovina predstavlja zanimljivu turističku destinaciju s prirodnim ljepotama i kulturno-povijesnim vrijednostima, što je godinama unazad bilo zanimljivom turistima iz svih krajeva svijeta. Specifičan turistički proizvod, nadamo se, i ove godine biće izbor velikom broju posjetitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close