Pametno

Spremanje za turiste: Trebinje besplatno testira ugostitelje

Svim zaposlenima u hotelima i restoranima bit će osigurano besplatno testiranje o trošku grada
Gospodarstvo / Turizam | 28. 04. 2021. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bolnici Trebinje jutros je počelo testiranje na virus korona zaposlenih u trebinjskim hotelima, koje je osigurala trebinjska Gradska uprava, objavila je Srna navodeći kako će danas biti testirano oko 50 osoba.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je kako će svim zaposlenima u hotelima i restoranima biti osigurano besplatno testiranje o trošku grada kako bi turisti koji dolaze u grad na Trebišnjici bili sigurni kada je riječ o virusu korona.

Ćurić je naveo da će se testiranje vršiti periodično.

"Nadamo se da će ovo doprinijeti i vlasnicima hotela i restorana i uopće turizmu da Trebinje zaživi da se ponovi sezona iz prethodnih godina", izjavio je Ćurić novinarima, te pozvao turiste da dođu u Trebinje.

Dodao je kako je s vlasnicima hotela dogovoreno da se i gosti koji eventualno budu imali simptome virusa korona testiraju u Trebinju kako bi bili sigurni koliko je moguće.

"Nastavljamo da provodimo i procedure covid-režima da se dobiju neophodni certifikati za sve organizacije da ispune uvjete koji su neophodni kako bi ljudi bili sigurni i kako bi pokušali olakšati svima putovanje", rekao je Ćurić.

Glasnogovornica trebinjske bolnice Nikolina Mučibabić rekla je novinarima da je epidemiološka situacija u Bolnici znatno bolja, postupno se stabilizira, te da je na hospitalizaciji 42 osoba, od kojih je 28 na terapiji kisikom, a jedna je na neinvazivnom respiratoru.

Mučibabić je dodala da će u narednim danima, ukoliko situacija ostane ovakva, Odjeljenje za internu medicinu izaći iz covid-režima.

Kopirati
Drag cursor here to close