Pomoć

Slovenija i ove godine izdaje turističke bonove

Vlada je lani interventnim zakonom pred ljeto izdala građanima besplatne turističke bonove koje su mogli koristiti u domaćim kapacitetima, ali samo za smještaj s doručkom
Gospodarstvo / Turizam | 27. 05. 2021. u 14:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi pomogla pandemijom ugroženim sektorima gospodarstva, Slovenija će i ove godine izdati besplatne  bonove koji bi se ove godine, za razliku od lani, osim za smještaj u turističkim objektima mogli koristiti i za kulturne i druge sadržaje.

Kako je u četvrtak na konferenciji za novinare kazao Simon Zajc, državni tajnik u ministarstvu gospodarstva, u pripremi je interventni zakon koji predviđa izdavanje vrijednosnih bonova koji bi se trošili u turizmu i ugostiteljstvu, ali se razmišlja da bi se mogli koristiti i za kulturne, sportske i rekreativne aktivnosti i sadržaje.

Prema njegovim riječima, još je uvijek riječ o varijantama u prijedlogu vlade koje još treba doraditi jer će primjena biti drukčija od lani izdanih turističkih bonova, no i novi bi se bonovi, kao i oni izdani lani, mogli koristiti do kraja 2021. godine, prenosi Hina.

U razgovoru s novinarima prilikom konferencije turističkih djelatnika za pripremu ovogodišnje ljetne sezone, Zajc je kazao da se o vrijednosti bona za sada ne može govoriti, ali da će ona biti manja nego što je bila lanjska, kad je Slovenija subvencionirala turistički sektor i stimulirala domaća noćenja jer stranih gostiju zbog zdravstvene krize covida-19 i restrikcija skoro ni nije bilo.

Vlada je lani interventnim zakonom pred ljeto izdala građanima besplatne turističke bonove koje su mogli koristiti u domaćim kapacitetima, ali samo za smještaj s doručkom, pri čemu su punoljetni dobili bon vrijednosti 200, a maloljetni u visini 50 eura.

Zbog restrikcija i zatvorenih hotela većim dijelom epidemije covida-19, velik dio lanjskih bonova koji je trebalo potrošiti do kraja prošle godine ostao je neiskorišten, pa je vlada njihovu upotrebu dopustila i u cijeloj ovoj godini.

Kopirati
Drag cursor here to close