Turizam

Samo Trebinje, Neum i Jahorina nisu pali

Brojke pokazuju da je tijekom prošle godine našu zemlju posjetilo više od milijun i pol turista, uvjerljivo najviše od kako se prikupljaju podaci.
Gospodarstvo / Turizam | 01. 10. 2020. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uslijed pandemije koronavirusa, bh. turizam ima ogromne gubitke. Iako je u pojedinim dijelovima naše zemlje zabilježen procvat u smislu turističkih posjeta, gubici su evidentni. Kako bi se sačuvala radna mjesta, radi se na izradi zajedničkih ideja. Konkretno dobrim primjerima iz prakse, radit će se na jačanju strategije turizma i bolje ponude, navodi BHRT u prilogu o posljedicama pandemije na turizam u BiH.

U Sarajevo  je predstavljen novi projekt “Magična penjališta”, koji će obogatiti turističku ponudu u Bosni i Hercegovini. Cilj ovog projekta je da se izgradi deset penjališta na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine.

“Mi trenutno radimo mapiranje 49 općina da vidimo koji su to potencijali za sportsko penjanje i sada ćemo u listopadu izabrati gdje će se graditi penjalište. Educirat ćemo i na Fakultetu sporta gdje gradimo edukacijski centar za sportsko penjanje gdje ćemo školovati kadar”, kaže prof. dr Elvir Kazazović s Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.

Video: Usljed pandemije koronavirusa, bh. turizam ima ogromne gubitke

Ako se izuzmu Trebinje, Neum i Jahorina, turizam u Bosni i Hercegovini doživio je strahovit pad uslijed pandemije koronavirusa. No, bh. ljepotica Jahorina doživjela je procvat ljetne sezone gdje je ove godine zabilježen rekordan broj turista.

“Ne želimo da se Jahorina previše urbanizira, nego da gradnju spustimo u gradske općine koje okružuju Jahorinu i samim tim otvorimo perspektivu za investitore koji bi svoje investicije realizirali tu”, ističe direktor Turističke organizacije “Jahorina” Igor Tošić.

Bosnu i Hercegovinu posljednjih nekoliko godina posjećuje sve više turista iz regije, ali i mnogih drugih dijelova svijeta, što najbolje pokazuju i službeni podaci Agencije za statistiku BiH.

Iako je ove godine pandemija koronavirusa oskrnavila turističke posjete, zlatne brojke pokazuju da je tijekom prošle godine našu zemlju posjetilo više od milijun i pol turista, uvjerljivo najviše od kako se prikupljaju podaci o turističkim posjetima bh. gradovima.

Kopirati
Drag cursor here to close