Biser

Neum se predstavio u Novom Sadu

Prezentacija Neuma kao turističke destinacije kojom se želi privući još veći broj gostiju iz regije, projekt je Udruge hotelijera Općine Neum u suradnji sa Općinom Neum i Turističkom zajednicom HNŽ-a.
Gospodarstvo / Turizam | 26. 05. 2021. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neum, kao biser bh. Jadrana i turistička destinacija, predstavljen je u Novom Sadu 25. svibnja u hotelu „Park“.

Prezentacija Neuma kao turističke destinacije kojom se želi privući još veći broj gostiju iz regije, projekt je Udruge hotelijera Općine Neum u suradnji sa Općinom Neum i Turističkom zajednicom HNŽ-a.

Kroz brojne video materijale koji su stavljeni na raspolaganje medijima, predstavljena je ponuda i znamenitosti Neuma, povijesno kulturna baština, mogućnosti aktivnog turizma u zaleđu Neuma, te smještajni kapaciteti koje nudi jedini BiH grad na moru.

Spremaju se za sezonu

Prezentaciji i promociji ponude Neuma nazočilo je izaslanstvo Općine Neum na čelu s općinskim načelnikom Draganom Jurkovićem, predstavnici neumskih hotela kao i predsjednik turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić.

Ovom događaju nazočio je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa svojim suradnicima i direktor Turističke zajednice Branislav Knežević, te predstavnici mnogih medija i turističkih agencija.
Načelnik Općine Neum se u svome obraćanju nazočnima prvenstveno zahvalio na ugodnom dočeku i gostoprimstvu u Novom Sadu. Načelnik Jurković rekao je kako se Neum sprema za turističku sezonu, u nadi da će ova sezona 2021. biti bolja od prošlogodišnje ukoliko to epidemiološka situacija dopusti. Dodao je da je Neum kao destinacija, jedan biser Jadrana, podigao kategoriju smještajnih kapaciteta na novi, zavidni nivo, te istaknuo kako su prethodnu sezonu turisti iz Srbije činili čak 25% ukupnih gostiju koji su ljetovali u Neumu. Iskustva s gostima iz Srbije su nam jako pozitivna i zato smo se odlučili da napravimo promociju u Republici Srbiji- naveo je načelnik.

Spoj Hercegovina i Dalmacije

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekavši kako je Neum jedan divan zaljev, spoj Hercegovine i Dalmacije u kojem se zaista ulaže u oblast turizma, što je vidljivo za turiste iz Srbije. Istaknuo je da Neum kao destinacija ima  prednost govornog područja, blizine, sjajne kuhinje i ambijenta. Gradonačelnik Vučević je izrazio nadu da će svi gosti iz Srbije i Novog Sada, kada odu ove godine u Neum, osjećati se kao među prijateljima.

Ova prezentacija bila je izuzetna prilika predstavnicima neumskih hotela da u najboljem svijetlu predstave ponudu Neuma, daju izjave za mnogobrojne tamošnje medije koji su bili prisutni, te tako privuku što veći broj turista u Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close