Moglo je i bolje

Neum: Plakati gdje im nije mjesto i pogled koji nitko ne može platiti

Ono što upada u oči je to da su poruke, koje su očito dio neke kampanje za turističku sezonu, polijepljene tamo gdje im nije mjesto.
Gospodarstvo / Turizam | 16. 06. 2021. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neidentificirani lijepeći objekti u Neumu'', objavila je neumska novinarka Nikolina Lovrić navodeći kako su ''nedorečene poruke zavrištale sa šarenih plakata budeći Neumljane i njihove prve goste''. 

Foto: Snimio čitatelj / 

''Osim glagola koje smo netom naveli, obojani proglasi sa gradskih pročelja, stupova, rasvjetnih tijela, čempresa… nisu donijele niti jednu imenicu. Makar onu koja bi otkrila identitet autora. Zašto su postavljeni, u čijoj režiji i što se njima želi postići, ostaje nejasno. Jasno je samo da Neumljani nenavikli na ovakvu vrstu performerskog aktivizma i intervencije u svom svakodnevnom habitatu, s nestrpljenjem očekuju rasplet situacije… jer nastavak miriše u zraku'', piše Lovrić o kampanji koja bi trebala oživjeti neumske doživljaje.

No, iako svakom mjestu, pogotovo turističkome, treba pozitivnih poruka u vrijeme sezone, ono što upada u oči je to da su poruke, koje su očito dio neke kampanje za turističku sezonu, polijepljene tamo gdje im nije mjesto. 

FOTO: N.L.  / 

S druge strane, dok se sve više ''navija'' za Neum kao biser na bh moru, ono što će dočekati turiste daleko je od bisernoga.

Tako će one koji se odluče uživati u morskim blagodatima dočekati nezaboravan pogled – na smeće. Možda je upravo to zbog smeća koje se može udahnuti, osjetiti i doživjeti... 

Kopirati
Drag cursor here to close