Puni kapaciteti

Jahorinu do sada posjetilo 150.000 skijaša

''Planina je puna. Sve staze, njih 46 kilometara, su u funkciji, tako da su odlični uvjeti za skijanje.''
Gospodarstvo / Turizam | 13. 02. 2021. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Jahorini je u subotu 77. dan skijanja u sezoni, a do sada je ovu planinu posjetilo 150.000 skijaša, rekao je direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

Istaknuo je da su u Olimpijskom centru ove godine zadovoljni sezonom, unatoč pandemiji koronavirusa.

''Planina je puna. Sve staze, njih 46 kilometara, su u funkciji, tako da su odlični uvjeti za skijanje. Imamo više od 85 centimetara utabanog snijega i pored toga sistem za vještačko osnježavanje radi cijelu noć. Trudimo se da staze budu pripremljene'', rekao je Ljevnaić ,napominjući da je temperatura na planini -15 stupnjeva Celzijevih, prenosi Avaz.

Ljevnaić je naglasio da su zbog dobre posjećenosti i zainteresiranosti turista odlučili da Olimpijski centar radi od 8.30 sati, kako bi smanjili gužve na instalacijama, i ta odluka će važiti do kraja sljedećeg tjedna.

Pozvao je skijaše da budu odgovorni, da nose maske kako bi boravak na planini bio bezbrižan.

''Mi smo prvi ski-centar u Europi koji je kupio uređaj za dezinfekciju kabina gondole, uveo kontrolne redare, potrudio da skijaši izbjegavaju kontakte pri kupovini ski-pasa, a to su omogućili putem web-shopa ili na benzinskim pumpama'', rekao je Ljevnaić i dodao da iz Olimpijskog centra konstantno apeluju da turisti budu odgovorni.

Olimpijski centar "Jahorina" službeno je otvorio zimsku turističku sezonu 29. studenog prošle godine, uz obogaćene sadržaje i kapacitete.

Kopirati
Drag cursor here to close