Bijeg

Najuspješnija sezona u povijesti Jahorine

''Promet je uvećan za više od 260% u odnosu na prethodno ljeto koje je bilo rekordno po svim parametrima. Prognoziramo da će ova ljetna sezona biti najuspješnija u povijesti što nam je posebno drago'', kažu s Jahorine.
Gospodarstvo / Turizam | 13. 08. 2020. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olimpijska ljepotica Jahorina ovo ljeto je jedna od najposjećenijih i najpoželjnijih turističkih destinacija i prava ljetna oaza za ljubitelje odmora na planini. To potvrđuju zvanični podaci o broju noćenja na Jahorini ostvarenih u srpnju i kolovozu, ali i rezervacije za narednih desetak dana.

''Do srijede je ostvareno više od 21.000 ljetnih vožnji na OC Jahorina i zabilježen je porast od gotovo 240% u odnosu na prethodnu godinu u istom razdoblju, kada je ostvareno 6.200 ljetnih vožnji. Prethodni vikend je bio najposjećeniji ove sezone, kada je zabilježeno gotovo 1.700 ljetnih vožnji samo u subotu 8. i nedjelju 9. kolovoza. Promet je također uvećan za više od 260% u odnosu na prethodno ljeto koje je bilo rekordno po svim parametrima. Prognoziramo da će ova ljetna sezona biti najuspješnija u povijesti što nam je posebno drago'', rekla je Sanja Ćeremidžić, stručna savjetnica za odnose sa javnošću Olimijskog centra Jahorina.

Pored samih prirodnih ljepota kojima Jahorina obiluje, na porast broja turista u ovoj ljetnoj sezoni je utjecalo mnoštvo zanimljivih sadržaja.

''Jahorina je već postala prepoznatljiva po planinskom bobu na šinama dužine 2,5 km, najdužem u regionu. Bob dostiže brzinu od 40 km/h i jedan je od 10 najvećih u cijeloj Europi. Svakodnevno su u pogonu i naše nove, velike adrenalinske atrakcije, tower, loopster i sky dive, koji su raspoređeni na Poljicama i na Jezeru na vrhu planine. Posjetitelji se mogu oprobati i u ljetnom sankanju, vožnji xRaycera, vožnji bicikala, ali i uživati u dugim šetnjama planinskim stazama. Jezero na vrhu planine smo ambijentalno uredili sa šetališnom zonom, molom i klupama, osvijetlili smo šetačku stazu oko jezera. U tijeku je i nabavka ljetnih zabavnih sadržaja za jezero (pedaline, pontoni, lopte) pa će i ove zanimljive atrakcije dodatno obogatiti ljetnu ponudu. U planu je izgradnja velikog igrališta za djecu s druge strane jezera. Uradili smo i osvjetljenje trase dužine od 4.200 metara koja vodi do olimpijskog bara. Uz olimpijski bar i polaz najdužeg u regiji boba na šinama, u planu je da vrh planine bude centar zabave i dešavanja tijekom ljetne sezone'', dodala je Ćeremidžić.

Hotelski kapaciteti na Jahorini su popunjeni i već danima je nemoguće rezervirati spavanje. Najviše je gostiju iz Sarajeva, Beograda, Novog Sada, Loznice, Banja Luke...

 

Kopirati
Drag cursor here to close