Privlačenje domaćih turista

Evo kako Trebinje spašava turističku sezonu

Vaučeri spasili prošlu sezonu u Trebinju, bit će ih i ove godine
Gospodarstvo / Turizam | 10. 05. 2021. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još prošle godine Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pokrenulo je program podjele turističkih vaučera. Odličan je ovo način za privlačenje domaćih turista, točnije onih iz Republike Srpske, koji vaučere mogu iskoristiti na nekoj od destinacija unutar ovog entiteta.

Prošlogodišnja sezona na ovaj način u Trebinju je spašena s obzirom na to da se ovaj hercegovački grad pokazao kao najpoželjnija destinacija za odmor. I za ovu ljetnu sezonu spreman je neograničeni broj turističkih vaučera. U Trebinju se očekuje rekordna posjećenost, piše Federalna.ba.

''Za vaučere se aplicira online. Postoji poseban online servis gdje se svaki građanin koji je zainteresiran prijavi i to ide direktno na smještajni objekt u kojem planira svoj boravak, a onda Ministarstvo trgovine i turizma refundira direktno iznos koji je potrošio'', pojašnjava stručni suradnik u Turističkoj organizaciji Trebinja Žarko Vico.

''Očekujemo domaće turiste zbog turističkih vaučera, koji su se prošle godine pokazali kao pun pogodak. Naravno pored domaćih turista očekujemo turiste iz regije, točnije Srbije, kojima ćemo dati poseban značaj u promociji“, poručuje Mirjana Putica, direktorica Turističke organizacije Trebinja.

Izgleda da turisti iz Srbije nisu čekali ljeto, već su u velikom broju posjetili Trebinje početkom ovog mjeseca, kada je popunjenost smještajnih kapaciteta bila iznad 85%.

''Cijene su nešto niže nego što su bile prethodnih godina. Nadam se da će te cijene, također, utjecati na ljude da se odluče za Trebinje kao destinaciju. I da će moći da borave nekoliko dana u Trebinju i da vide sve ono što pruža'', kaže Predrag Turnić, vlasnik turističke agencije za FTV.

U Turističkoj organizaciji Trebinja ništa se ne prepuštaju slučaju. Osigurali su pomoć za privatne iznajmljivače u svrhu opremanja apartmana s iznosom od 50 do 200 KM, ovisno o ležajnim kapacitetima.

Nisu  zanemarili ni epidemiološku situaciju, stoga su svi uposlenici u hotelima testirani besplatno, kako bi turisti bili bezbrižni prilikom boravka u gradu koji nudi brojne sadržaje.

Kopirati
Drag cursor here to close