Ogroman potencijal

HerzegovinaBike: Grad Trebinje je sljedeća cikloturistička destinacija

"Ruralni biciklizam kao cikloturizam je ono u što ulažemo najveće napore, jer želimo da svi cikloturisti dožive život u Hercegovini i običaje ovog naroda, te ponesu lijepe uspomene.''
Gospodarstvo / Turizam | 17. 12. 2020. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici udruge "HercegovinaBike" obavili su posjetu Trebinjskoj gradskoj upravi gdje su sa rukovodstvom Grada Trebinja razgovarali o planovima i razvoju nadasve popularnog cikloturizma u Gradu Trebinju i Istočnoj Hercegovini. Inače sastanak je održan na inicijativu lokalnog kluba BK Leotar, a istom su prisustovali: Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike, Nikša Vuletić, direktor JP Vjetrenica, zamjenica gradonačelnika Slađana Skočajić, te predsjendik BK Leotar Blagoje Rosandić.

Tema sastanka bio je razvoj cikloturizma i razvoj cikloturističke ponude, kao i nastavak izgradnje Ćirine pruge na dionici od Ravnog, preko Trebinja, pa dalje prema Crnoj Gori preko Nikšića sve do Herceg Novog.

"Primjetno ja da biciklizma uzima sve veći mah u Gradu Trebinju, gdje imamo i sjajne bicikiste, među ostalim i mladog Petra Spaića, koji osvajaju priznanja i nagrade na natjecanjima. Osim profesionalnih biciklista tu je sve veći broj i rekreativaca, kao i cikloturista koji u sve većem broju pohode u Trebinje kao sljedeću destinaciju. Mi svakako u našoj strategiji razvoja Grada Trebinja imamo planiranu i izgradnju biciklističkih staza, te je ovaj sastanak sa predstavnicima "HerzegovinaBike" bio neizbježan nakon što je ovo udruženje napravilo sjajan posao po pitanju razvoja cikloturizma i cikloturističke ponude", komentirala je zamjenica gradonačelnika Slađana Skočajić.

Sastanak je održan u Trebinjskoj gradskoj upravi, gdje je Zorić prezentirao rukovodstvu grada Trebinja svoju viziju, ciljeve i posao koji su do sada obavili.

"Ovaj sastanak je sjajna podloga i korak naprijed za sljedeće zajedničke projekte i nastavak našeg djelovanja na razvoju cikloturizma. Predstavnici Grada Trebinja bili su izuzeto zadovoljni našom prezentacijom i poslom koji smo do sada obavili, budući da je u Hercegovini trenutno razvijeno 1.300km cikloturističkih staza. Sve ove staze uvezuju turističke destinacije i turističke potencijale Hercegovine, prolazeći kroz neke povijesne znamenitosti, gastro i etno ponudu, ruralni biciklizam, u cilju da cikloturisti što bolje dožive Hercegovinu i uživaju tijekom svog boravka", izjavio je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Foto: PR / Trebinje

"Ruralni biciklizam kao cikloturizam je ono u što ulažemo najveće napore, jer želimo da svi cikloturisti dožive život u Hercegovini i običaje ovog naroda, te ponesu lijepe uspomene. Svakako da imamo izvrsne cikloturističke destinacije i odličnu gastronomsku ponudu i sve ovo želimo prezentirati je na web stranici HerzegovinaBike. Također, bitno je istaknuti i odličnu suradnju sa turističkim agencijama koji su poveznica imeđu nas i cikloturista iz cijelog svijeta. Naš posao kao udruge je da radimo na kvaliteti i širenju cikloturističke ponude, njihov posao je da tu ponudu prezentiraju prema Europe i dovode što veći broj turista u našu zemlju, od čega ćemo svi u konačnici imati benificije i što bi svima nama trebao biti cilj", dodao je Zorić.

Nakon izvrsno rezaliziranog projekta Ćirine uskotračne pruge na dionici od Mostara do Trebinja i dalje prema Dubrovniku i Republici Hrvatskoj, očekuje se nastavak izgradnje ove biciklističke staze od Ravnog prko Trebinja, Nikšića sve do HercegNovog.

"Ćiro i biciklistička staza na potezu od Mostara do Trebinja i Dubrovnika je toliko velik potencijal da mi zapravo još uvijek i nismo svjesni što imamo u Hercegovini. Toliki broj priznanja i nagrada od Europskih institucija je stigao na adresu Ćire, a o njemu su pisale i brojne ugledne medijske kuće i pozivale turiste na ovu destinaciju. Mi u Ravnom i Zavali najbolje znamo koliko broj cikloturista je posjećivao ovu stazu, a sigurni smo da će nakon ove pandemije taj broj biti i znatno veći. Ovo nam daje vremena da zastanemo, posložimo sve planove i poboljšamo našu ponudu jednom kada se granice otvore i život se ponovo vrati u normalne okvire", rekao je Nikša Vuletić, direktor JP Vjetrenica.

Trebinje jako mnogo ulaže u razvoj i ponudu, te je nezaobilana stanica mnogih turista.

Kopirati
Drag cursor here to close