Zbog korone

Grčka: Glazba zabranjena u restoranima i barovima

Nakon "zabrinjavajućeg" širenja covida-19, ravnateljstvo za civilnu zaštitu je zabranilo glazbu na otoku, a uveden je i policijski sat od 1 do 6 ujutro.
Gospodarstvo / Turizam | 17. 07. 2021. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasti su u subotu zabranile glazbu u restoranima i barovima na popularnom turističkom odredištu, grčkom otoku Mikonosu, nakon što je zabilježen porast broja zaraženih covidom-19.

Poznat kao otok za zabavu bogatih, Mikonos je jedna od najpopularnijih destinacija koja privlači više od milijun posjetitelja svako ljeto, a među njima su holivudske zvijezde, modeli i sportaši.

Nakon "zabrinjavajućeg" širenja covida-19, ravnateljstvo za civilnu zaštitu je zabranilo glazbu na otoku, a uveden je i policijski sat od 1 do 6 ujutro.

Restrikcije će biti na snazi do 26. srpnja.

Turizam čini petinu ekonomije Grčke, kojoj je potrebna jaka sezona nakon katastrofalne 2020.

Broj zaraženih raste u posljednjim tjednima, a vlast je zbog toga uvela obvezno cijepljenje za zdravstvene radnike i djelatnike u domovima za starije i nemoćne.

Nove su restrikcije uvedene širom zemlje, a ulazak u zatvoreni dio restorana, kafića i klubova omogućen je samo cijepljenima.

"Pozivamo stanovnike, posjetitelje i radnike na našem prekrasnom otoku da striktno poštuju pravila kako bi mogli kontrolirati i suzbiti širenje virusa i Mikonos vratiti u normalno stanje", navodi se u priopćenju civilne zaštite, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close