Počinje izrada strategije razvoja

Kako će izgledati turizam u FBiH u narednih šest godina

Počinje izrada strategije razvoja turizma u Federaciji BiH za period od 2021. do 2027. godine
Gospodarstvo / Turizam | 06. 07. 2021. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo okoliša i turizma započinje izradu Strategije razvoja turizma Federacije BiH 2021-2027. godina, u čemu će surađivati s Gospodarskom komorom FBiH, a uz podršku USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u BiH.

Ovim povodom će sutra (srijeda, 7. srpnja 2021. godine) na Ilidži (Hotel Hills) biti održan sastanak na kojem će sudjelovati premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, predsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić i direktor USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u BiH (Turizam) Ibrahim Osta, kao i županijski premijeri i ministri turizma, predstavnici turističkih zajednica, razvojnih agencija, te Vanjskotrgovinske komore BiH i turističkog sektora, priopćeno je iz FMOIT-a.

U izradi Strategije razvoja turizma bit će korišten pristup baziran na četiri stuba, odnosno na marketingu destinacije, proizvodu i iskustvima, te razvoju ljudskih resursa i poticajnog okruženja. Ova metodologija je razvijena u skladu s najboljim međunarodnim praksama za unapređenje konkurentnosti turističkog sektora. Značajan partner u ovom procesu će biti Gospodarska komora FBiH, koja će djelovati kao posrednik za osiguravanje aktivnog sudjelovanja privatnog sektora tijekom razvoja i implementacije strategije.

USAID Turizam će organizirati niz sastanaka s fokus grupama u više dijelova Federacije BiH, a u koje će biti uključeni predstavnici privatnog i javnog sektora, akademske zajednice, udruženja i svi ostali zainteresirani akteri iz turističkog sektora. Na ovaj način započet će uključivanje neposrednih pružaoca turističkih usluga u javno-privatno partnerstvo i dijalog koji će biti nastavljen tijekom provedbe strategije, doprinoseći održivosti javnih politika, te generalno rastu i konkurentnosti ovog sektora.

Kopirati
Drag cursor here to close