Resursi

Hercegovački poduzetnici nude rješenje za spas turizma

Resursi turističkih agencija, hotela, ugostiteljskih i drugih pravnih subjekata unutar turističke oblasti u tolikoj mjeri su iscrpljeni da još jednu lošu sezonu većina ne bi preživjela, navode poduzetnici.
Gospodarstvo / Turizam | 25. 05. 2021. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzimajući u obzir činjenicu da je pandemija koronavirusa u čitavome svijetu razorno pogodila turističku branšu, iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine navode kako je došlo vrijeme da vlasti na svim razinam u BiH usvoje mjere i propise koji će omogućiti jednostavniji ulazak stranim gostima u BiH.

Tim prije jer su resursi turističkih agencija, hotela, ugostiteljskih i drugih pravnih subjekata unutar turističke oblasti u tolikoj mjeri iscrpljeni da još jednu lošu sezonu većina ne bi preživjela, navode poduzetnici.

''S obzirom da je epidemiološka situacija vidno poboljšana, Asocijacija poduzetnika Hercegovine podržava prijedloge turističkih udruženja i stručnjaka iz te oblasti koji traže hitno usvajanje propisa za ulazak stranih gostiju u našu zemlju na način da se dolazak stranaca potiče i učini sigurnijim i jednostavnijim, bez komplikacija i nepotrebnih troškova'', navode u priopćenju.

U tom smislu, poduzetnici su mišljenja da bi ulazak u Bosnu i Hercegovinu trebalo omogućiti na osnovu:

• Negativnog antigenskog testa, koji je cijenom znatno povoljniji od PCR testa ili
• Potvrde da je osoba preboljela Covid ili
• Potvrde o cijepljenju, što je već postalo standardom u većini zemalja

Hercegovina sa svojim atraktivnim turističkim destinacijama, među kojima prednjače Mostar, Neum, Blagaj i Međugorje, može vrlo lako postati područje koje strani i domaći gosti zaobilaze, ukoliko im se putem jasnih propisa ne pokaže da su dobrodošli, podsjećaju. 

''Navedeni prijedlozi kriterija za ulazak u našu zemlju naslanjaju se na spremnost turističkih domaćina da gostu osiguraju potrebnu sigurnost, zdravstvenu zaštitu i sve potrebne vrste testova u slučajevima koji to budu zahtijevali.

Sigurni smo da su turistički radnici dobro iskoristili vrijeme u kojem nisu imali goste kako bi se pripremili za novonastalu situaciju te ih u tom smislu treba najšire podržati'', istaknuli su. 

Kopirati
Drag cursor here to close