Kanabis turizam

Amsterdam planira zabranu marihuane za turiste

Kanabis turisti su izvor nevolja
Gospodarstvo / Turizam | 09. 01. 2021. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema predložila je da se turistima zabrani posjeta gradskim “caffe shopovima” gdje se, između ostalog, prodaje i konzumira marihuana.

Kako je navela u pismu gradskom vijeću, ona želi da smanji ''privlačnost Amsterdama kao odredišta za turizam uz meku drogu''.

''Posljednjih godina vidjeli smo da se potražnja za kanabisom u Amsterdamu izuzetno povecćala'', rekla je Halsema u intervjuu za javnu televizijsku stanicu NOS.

''To je uglavnom zbog povećanja broja turista'', dodala je i navela da su neki od njih 'kanabis-turisti' koji u Amsterdam dolaze isključivo da bi konzumirali tu drogu.

Istaknula je da su “kanabis-turisti” izvor nevolja za centar grada.

''Amsterdam je međunarodni grad i želimo dobrodošlicu turistima, ali voljeli bismo turiste koji dolaze zbog bogatstva grada, njegove ljepote, kulturnih institucija'', rekla je Halsema, prneosi BHRT.

Prema podacima Ministarstva javnog zdravlja, Holandija ima 570 “xaffe shopova”, a prema podacima Amsterdama, u tom gradu ih je 166, ili 30 posto svih u Nizozemskoj.

Od 1970-ih godina holandska vlada tolerira te radnje koje prodaju kanabis, ali su proizvodnja kanabisa i opskrbe njime, međutim, ilegalni.

Kopirati
Drag cursor here to close