Bagarić za Bljesak

Adria ski spremna: Ove sezone ne računamo na neku zaradu

Hotel koji je 20 godina radio svaki dan u godini u ožujku je potpuno zatvoren i više nije otvaran nikako.
Gospodarstvo / Turizam | 07. 01. 2021. u 11:26 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je pojavom pandemije koronavirusa u ožujku zatvoren Sportsko-rekreacijski centar "Adria ski" na Čajuši kod Kupresa svoja vrata gostima ponovno otvara u petak, 8. siječnja. Tada počinje i nova skijaška sezona. Hotel koji je 20 godina radio svaki dan u godini, u ožujku prošle godine je potpuno zatvoren i čekao je bolja vremena, koja su možda i došla s prvim danima siječnja.

''Sutra (petak, op.a.) otvaramo Adria ski. Hotel koji je radio 365 dana u godini zatvoren je od ožujka, bez prihoda. Možete misliti koji su to sada troškovi pokretanja - od zagrijavanja objekta od 5.600 kvadrata do postavljanja osoblja'', govori za Bljesak.info vlasnik tog centra Zvonko Bagarić.

Objašnjava kako su u ovoj pandemiji koronavirusom najviše pogođeni oni koji se bave turizmom i uslužnih djelatnostima – od hotelijera, ugostitelja pa do prijevoznika. Mjere koje je Krizni stožer donio hotelijerima, ograničen broj gostiju, nikako neće ići na ruku ove zimske sezone.

''Moramo raditi, tu nemamo izbora. Ove sezone ne računamo na neku zaradu. Bit ćemo zadovoljni ako budemo na pozitivnoj nuli. Najvažnije da pokrijemo plaće radnicima i poplaćamo troškove. Zaradu ne očekujemo'', govori.

Kupres, inače omiljena destinacijama skijašima iz Dalmacije – od Zadra pa sve do Dubrovnika, ove sezone mogao bi ostati bez većeg broja ovih vjernih gostiju. S obzirom da im je pri povratku u Hrvatsku potreban test na Covid-19, Kupres bi lako mogli zamijeniti nekom skijališnom destinacijom u svojoj zemlji.

''Svake godine smo imali velik broj gostiju iz Dalmacije, posebno su česti bili 'vikendaši' i oni koji bi na dan došli na skijanje. Ove sezone bismo mogli ostati bez njih. Ne isplati im se doći na jedan ili dva dana i vraćati nazad te raditi test. Jedino se nadamo obiteljskim dolascima, koji bi boravili više dana'', objašnjava Bagarić.

Trenutno su meteorološki uvjeti povoljni, snijega ima, a i s tehničke strane sve je spremno - obavljen je servis liftova i vučnica, te strojeva za održavanje staza. Sezona se otvara u petak, a među prvim gostima mogli bi biti Hercegovci i gosti iz Banja Luke koje će se ove godine moći okrijepiti na više mjesta uz stazu.

Naime, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama na Čajuši su ove godine uz ski staze na više mjesta postavljene kućice za okrjepu i stolovi na otvorenom te drugi prateći objekti.

Ove sezone cijena dnevne ski-karte za odraslu osobu iznosit će 35 konvertibilnih maraka, odnosno 25 maraka za osobe mlađe od 14 godina, dok će cijena poludnevna karte, koja se prodaje iza 13 sati, biti 25 maraka, odnosno 20 maraka za mlađe osobe.

Cijena iznajmljivanja skijaške opreme u skijaškom centru Adria ski također se neće mijenjati. Za odrasle osobe dnevni najam opreme košta 20 maraka, a za mlađe osobe 15 maraka.

Inače, Sportsko-rekreacijski centar "Adria ski" raspolaže s pet ski-liftova: četvorosjed u dužini od 1850 metara, dvosjed u dužini od 980 metara, dvije "sidro" vučnice u dužini od 1.080 i 1.150 metara te jedan "baby lift" dužine 300 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close