Sarajevo

Xella BH generalni sponzor 4. konferencije za zaštitu kulturnog naslijeđa ''The Importance of Place''

Događaj ''The Importance of Place'' je okupio brojne znanstvenike, arhitekte i stručnjake za restauraciju iz cijelog svijeta
Gospodarstvo / Promo | 20. 10. 2017. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u sarajevskoj Vijećnici svečano otvorena četvrta konferencija ''The Importance of Place'' koja ima za cilj očuvanje i zaštitu kulturnog naslijeđa kako u BiH tako i širom svijeta, s posebnim naglaskom na promociju ekoloških i održivih performansi u očuvanju kulturno-povijesne arhitektonske baštine u urbanim sredinama.

Svoj doprinos i podršku u održavanju ove manifestacije dala je i društveno-odgovorna kompanija Xella BH, čiji su materijali za gradnju YTONG, Multipor i Silka poznati po svojoj visokoj kvaliteti, otpornosti, izuzetnoj energetskoj efikasnosti i ekološkoj prihvatljivosti.

''Za nas je poseban izazov odgovoriti na kompleksne zahtjeve energetske sanacije objekata kulturno-povijesnog arhitektonskog naslijeđa. Objekti ove vrste, kojih je u Bosni i Hercegovini značajan broj, pripadaju svima i trebali bi biti na raspolaganju zajednici u svojoj ljepoti i originalnosti, a ne stajati zatvoreni i daleko od očiju javnosti. Oni moraju zadržati svoju funkcionalnost'', naglasio je je Jasmin Huremović, Country sales manager kompanije Xella BH.

Događaj ''The Importance of Place'' je okupio brojne znanstvenike, arhitekte i stručnjake za restauraciju iz cijelog svijeta koji će se na trodnevnoj konferenciji ovog vikenda baviti pitanjima identifikacije, evaulacije, zaštite i upravljanja kulturnim naslijeđem.

Više detalja o prednostima proizvoda kompanije Xella, sa posebnim fokusom na Multipor ploče koje daju najkvalitetniji odgovor na specifične izazove energetske sanacije, bit će predstavljeno u okviru predavanja Holgera Griebela, šefa managementa Multipora u kompaniji Xella Deutschland, koje je zakazano za subotu u 11.45 sati na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close