Posjetili smo punionicu u Širokom Brijegu

Priča o vodi Ledi - najbrže rastućem brendu u BiH

Voda Leda je najbrže rastući brend u ovoj branši u Bosni i Hercegovini te je zastupljena u većini trgovačkih lanaca i ugostiteljskih objekata.
Gospodarstvo / Promo | 14. 06. 2019. u 15:20 Bljesak.info
Kopirati

Prirodna izvorska voda Leda - biser i ponos Širokoga Brijega izuzetni je dragulj hercegovačkog kamena.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesto odakle se crpi ovaj izuzetni dar majke prirode je izvor rijeke Lištice, odnosno vrelo Borak sa stalnom temperaturom izvorišta od 8⁰C.

Foto: Bljesak.info / Borak

Leda - najbrže rastući brend

Voda Leda je najbrže rastući brend u ovoj branši u Bosni i Hercegovini te je zastupljena u većini trgovačkih lanaca i ugostiteljskih objekata.

Punionica vode Lede nalazi se u Širokom Brijegu, a posjetila ju je ekipa portala Bljesak.info koja se iz prve ruke uvjerila u profesionalnost, stručnost i predanost osoblja. Iako ljudi obično misle da je lagano puniti vodu, u punionici Lede uvjerili smo se kako je riječ o procesu koji iziskuje brojne analize, pripremu, stručnost, strojeve i ljude kako bi ovaj biser iz hercegovačkog kamena stigao od vrela Borak do krajnjeg potrošača.

Foto: Bljesak.info / Punionica vode Lede

14.000 boca u sat vremena!

Posebna pozornost u punionici posvećuje se higijeni i zaštiti procesa punjenja te su i novinari morali obući posebna zaštitna odijela bez kojih nisu mogli ući u laboratorij i punionicu Lede.

Foto: Bljesak.info / Stroj Vipoll ispere, napuni i čepira 14.000 plastičnih boca vode Lede u sat vremena

U Ledi su nam predstavili nove dijelove proizvodnog procesa, a istaknut ćemo stroj Vipoll, instaliran prije mjesec dana, koji u sat vremena ispere, napuni i čepira čak 14.000 plastičnih boca (0,5 l) vode Lede! Ulaganjima tu nije kraj jer su nam u Ledi kazali da imaju puno planova po pitanju unaprijeđenja procesa i kapaciteta proizvodnje te se radi na modernizaciji i robotizaciji dijela punionice.

Foto: Bljesak.info / Stroj Vipoll ispere, napuni i čepira 14.000 plastičnih boca vode Lede u sat vremena

Instalirani kapacitet pogona je oko 10.000.000 litara godišnje. 

Voda Leda puni se u staklenoj i PET ambalaži:

  • Linija za proizvodnju odnosno puhanje PET boca volumena: 0,25l, 0,50l, 1l i 1,5l
  • Linija za punjenje prirodne izvorske vode Leda u PET boce volumena: 0,25l, 0,5l, 1l i 1,5l
  • Linija za punjenje prirodne izvorske vode Leda u boce volumena: 5l
  • Linija za punjenje prirodne izvorske vode Leda u boce volumena: 18,9l
  • Linija za punjenje prirodne izvorske vode Leda u staklene boce volumena: 0,25l, 0,75l

Unutar samog pogona nalazi se i laboratorij u kojem se svakodnevno provjerava kvaliteta vode.

Usredotočeni na domaće tržište, ali spremni na izvoz

Vodu Ledu za sada možete kupiti samo na tržištu Bosne i Hercegovine, no u punionici su nam kazali da je sve spremno za izvoz, ali ističu da su oprezni kada je strano tržište u pitanju te da ne žele žuriti jer su još uvijek usredotočeni na domaće tržište.

Foto: Bljesak.info / Punionica vode Lede

Podsjećamo, tvrtka Leda osnovana je 2007. godine i prvi je registrirani proizvođač prirodne izvorske vode u BiH.

Svakodnevna analiza vode

Voda Leda je izuzetne kvalitete, o čemu svjedoče i mnogobrojne analize odgovarajućih instituta, voda koja po svojim karakteristikama spada u sam vrh kvalitete izvorskih voda, prepuna minerala i bioloških svojstava pogodnih za zdravlje i bolju vitalnost. Leda je pogodna za neograničenu konzumaciju svih životnih dobi koji u stresnoj svakodnevnici žele na trenutak doći u dodir s prirodom i time povratiti prirodnu ravnotežu i očuvati svoje zdravlje.

Foto: Bljesak.info / Voda Leda

Krška voda kalcij-hidrogenkarbonatna, umjereno tvrda, bez agresivnih sastojak, bez radioaktivnosti, bez kalorija. Prirodna izvorska voda Leda ne sadrži nikakve konzervanse, odnosno pri punjenju ništa joj se ne oduzima niti dodaje. Razina natrija u njoj je vrlo niska, te je dobra za konzumaciju svim dobnim skupinama, pa čak i dojenčadi. 

Najvrijedniji prirodni resurs Bosne i Hercegovine zasigurno je pitka voda, a žalosti činjenica da naša država uveze ogromne količine vode. Potrošači se u zadnje vrijeme sve više okreću domaćim proizvodima, a upravo su vodu Ledu prepoznali na tržištu kao najbolji izbor kada je u pitanju flaširana prirodna izvorska voda.

Kopirati