Mostar

Tradicionalna Podravkina večera zaokružila uzbudljivo otvaranje jubilarnog Sajma gospodarstva

Gospodarstvo / Promo | 06. 04. 2017. u 11:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najatraktivniji i najzanimljiviji događaj van izložbenog prostora Sajma u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru, svake je godine upravo ovaj. Podravkinoj večeri svake godine nazoči skoro dvije stotine uzvanika – članova Uprave Podravke, veleposlanstva Republike Hrvatske, Gospodarske komore Republike Hrvatske, Županije Koprivničko-križevačke i Hrvatske gospodarske komore Županije Koprivničko-križevačka, Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, Vlade FBiH, Grada Mostara te brojnih partnera i prijatelja Podravke i Sajma gospodarstva u Mostaru. Ovogodišnja zemlja partner Sajma je Republika Hrvatska.

Tijekom svečanog dijela gostima se obratio predsjednik Uprave Podravke d.d., Marin Pucar koji je u ime Podravke poželio dobrodošlicu svim uzvanicima i naglasio značaj gospodarske suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zahvalio je gospodinu Draganu Čoviću, hrvatskom članu Predsjedništva BiH za posebnu potporu ovogodišnjem Sajmu. Posebnu zahvalu je uputio gospođi Dalfini Bošnjak za značajnu ulogu koju je Uprava Sajma preuzela u osnaživanju gospodarstva, uspostavljanju veza gospodarstvenika u regiji i svijetu, rastu broja izlagača iz godine u godinu, te radu na promoviranju regionalnu suradnje. Kao znak zahvalnosti, u ime Podravke, gospođi Bošnjak uručio je rad koprivničke akademske slikarice Gordane Špoljar Andrašić, sliku sa motivima Podravke.

Uzvanike je pozdravio i Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije koji je iskoristio ovu posebnu prigodu te se zahvalio Dalfini Bošnjak, direktorici Sajma za doprinos razvoju regionalne gospodarske suradnje. Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore posebice se u svojem obraćanju zahvalio Milanu Šarliji, direktoru Podravke BiH i Dalfini Bošnjak, direktorici Mostarskog sajma za suradnju i pozitivne pomake u regionalnoj suradnji tijekom dvadeset godina. Nazočne je pozdravio i poželio im ugodno druženje i Mirko Habijanec, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica.

Dobrodošlicu prisutnima, u ime grada Mostara, uputio je gradonačelnik Ljubo Bešlić, a potom je uzvanike pozdravio Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, i svima poželio ugodnu večer i uspješne susrete na Sajmu gospodarstva.

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar afirmiran je kao najveća i najznačajnija gospodarska manifestacija u širim razmjerima, i kao takav je uvršten u mnoge sajamske godišnje kalendare poslovnih ljudi u Bosni i Hercegovini, u susjednim zemljama i cijeloj široj regiji. Tradicionalna svečana Podravkina večera, u organizaciji Podravke i Koprivničko-križevačke županije održana je u hotelu „Mostar”.

Kao i do sada, vjerni potrošači - posjetitelji Sajma mogu pronaći Podravkin izložbeni prostor na Sajmu i kušati neku od delicija koje svakoga dana sajma spravljaju vrijedni promotori kuhanja tijekom Vegetinog kulinarskog showa i degustacije „Slobodno kuhaj“. Sajam završava 8. travnja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close