Tehnološka inovacija

Telemach predstavio EON smart box – novu eru televizije

Lansirana najveća tehnološka inovacija u regiJI koja će promijeniti način gledanja televizije.
Gospodarstvo / Promo | 17. 10. 2018. u 19:55 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Telemach i United Grupa danas su predstavili EON, prvi smart box u regiji koji spaja televizijske sadržaje sa android TV digitalnim servisima i aplikacijama, čime svaki TV postaje Smart TV.

Korisnici će na svom televizoru moći da gledaju kanale iz Telemach ponude, koriste sve EON napredne funkcionalnosti, kao i sve android TV servise: You Tube, Google Play Music, Google Play Movies & TV, na Google Play Games skidaju i igraju igrice, kao i da koriste na tisuće drugih aplikacija iz Google Play Stora.

''Telemach zajedno s ostalim kompanijama UG je oduvijek prepoznatljiv inovator na tržištu i neko ko donosi nove tehnologije. I ovoga puta smo se obavezali da najsavremenije svjetske tehnologije omogućimo dostupnim i svojim korisnicima i da donesemo svjetske trendove u Bosnu i Hercegovinu. Viziju United Grupe sprovelo je u djelo 70 ljudi, pretežno softverskih inženjera i tehnoloških eksperata iz cijele regije. Ponosan sam na njih jer smo kreirali proizvod koji nemaju ni mnogo veće kompanije'', kazao je Admir Drinić, gerenalni direktor kompanije Telemach.

Uz EON smart box dolazi i novi daljinski upravljač sa bluetooth-om i glasovnom pretragom, koji značajno olakšava pretragu sadržaja. Korisnici će moći da upere daljinski bilo gdje i promijene kanal ili da jednostavno glasovnim komandama pretražuju sadržaj koji žele da gledaju.

''EON je najveća tehnološka inovacija u regiji koja donosi potpuno novo iskustvo gledanja televizije. Danas je naša EON platforma dobila ključni proizvod – EON smart box. EON pruža isto iskustvo na svim uređajima, što znači da su televizori, računari, telefoni i tableti međusobno sinhronizirani, tako da će, na primjer, korisnici moći da započnu gledanje filma iz Video kluba na telefonu, a nastave na televizoru'', kazao je Kenan Đonko, CMO u Telemach-u.

Od sada će svi kanali na EON platformi imati opciju 7 dana gledanja unazad. Video klub će biti još bogatiji sa preko 12 500 naslova domaćih i stranih filmova i serija i rašće konstantno. Nakon postavljanja HD kao standarda, Telemach ide korak dalje i donosi prvi u zemlji kanal u 4K rezoluciji - SK 4K, na kojem će već u listopadu moći da se prate prvi prenosi: 21.10. Formula 1 Usa Grand Prix i 28.10. utakmica La Lige Barcelona – Real Madrid. Sve nove funkcionalnosti, veći izbor naslova i kanala i još veće brzine interneta, bit će dio novih EON paketa, koji su dostupni već od 18. listopada.

EON, kao i buduće servise, United Grupa i Telemach nastaviće da grade zahvaljujući regionalnoj GIGA mreži, najvećoj mreži najnovije generacije u našoj regiji, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close