Sveučilište u Dubrovniku

Studiraj u međunarodnom okruženju i stekni dvije diplome jednim studijem!

Sveučilište u Dubrovniku specifično je i po radu u malim skupinama čime je komunikacija s nastavnicima uvelike olakšana.
Gospodarstvo / Promo | 13. 06. 2019. u 10:49 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se prve asocijacije na grad Dubrovnik odnose na turizam, kulturu i spomeničku baštinu, s koje god strane i na koji god način dođete u Grad koji se piše velikim slovom, ne možete mimoići natpis Dubrovnik – sveučilišni grad. A s godinama sve više i međunarodni studentski grad. Jer, Sveučilište u Dubrovniku sve više privlači strane studente. Zašto? 

Zato što smo pokrenuli MasterDoubleDegree program iz područja marketinga, ekonomije i turizma sa Sveučilištem u Palermu, Italija, čime je omogućeno našim studentima provesti dio studija na partnerskoj instituciji i steći dvije diplome – i Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Palermu!

Između ostaloga, i zato što je svim studentima Sveučilišta osigurana je besplatna ulaznica za: kinopredstave, kazališne predstave, koncerte, izložbe, muzeje, za šetnju gradskim zidinama, neograničen broj puta. Smatrate li pak da je Dubrovnik skup grad za studente, može se istaknuti da većina njih povremeno i privremeno radi uz studij; naime, nude se velike mogućnosti rada preko Studentskog centra, posebice u hotelijerstvu. U akademskoj 2019./2020. prvi će studenti biti smješteni u Studentskom domu čija je izgradnja u tijeku. Bit će to moderan studentski dom koji će imati sve potrebne sadržaje za studente.

Dubrovačko sveučilište integrirano je, što znači da se sastoji od odjela, ne fakulteta. Šest je sveučilišnih odjela: Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Pomorski odjel, Odjel za elektrotehniku i računarstvo, Odjel za akvakulturu, Odjel za komunikologiju, Odjel za umjetnost i restauraciju,  te se izvode i studij Povijest Jadrana i Mediterana i studiji Sestrinstvo i Kliničko sestrinstvo.

Po čemu se ističemo?

Sveučilište u Dubrovniku specifično je i po radu u malim skupinama čime je komunikacija s nastavnicima uvelike olakšana. Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata intenzivno radi na povezivanju s tvrtkama radi obavljanja stručne prakse, pa se studenti mogu već tijekom studija susresti se s tržištem rada. Sve se češće dovode raznovrsni stručnjaci iz prakse, gospodarstvenici, i oni studentima prenose praktična znanja i vještine, te pobliže opisuju procese zapošljavanja u svojim tvrtkama (kako biti najbolji kandidat, što reći na intervjuu za posao i slično). Uz to, studentima Sveučilišta u Dubrovniku nudi se svake godine razmjena na temelju Erasmus+ programa, što znači da mogu semestar ili godinu provesti na nekome od europskih sveučilišta, a imaju i mogućnost stručne prakse u institucijama, tvrtkama, udrugama.

Koji se studiji mogu upisati?

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju izvodi preddiplomske i diplomske sveučilišne studije Ekonomiju i Poslovnu ekonomiju (smjerovi: Marketing, Turizam, i IT menadžment), preddiplomski stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija te preddiplomski stručni i specijalistički diplomski dislocirani stručni studij u Pločama Financijski menadžment; Pomorski odjel preddiplomske studije: Nautiku, Brodostrojarstvo i Pomorske tehnologije jahta i marina te diplomski studij Pomorstvo. Na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo izvode se preddiplomski i diplomski studiji Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu i Primijenjeno/poslovno računarstvo, dok su na Odjelu za akvakulturu preddiplomski studij Akvakultura i diplomski studij Marikultura. Preddiplomski studij Mediji i kultura društva i diplomski studiji Mediji i Odnosi s javnostima izvode se na Odjelu za komunikologiju. Odjel za umjetnost i restauracija izvodi preddiplomski i diplomski studij Konzervacija i restauracija  artefakata od drva, papira, tekstila, metala i keramike. Izvan odjela izvode se preddiplomski stručni studij Sestrinstvo, specijalistički diplomski stručni studij Kliničko sestrinstvo te preddiplomski sveučilišni studij Povijest Jadrana i Mediterana, jedini takav u Hrvatskoj. Sve informacije o kvotama i uvjetima upisa na studije Sveučilišta u Dubrovniku mogu se pronaći na poveznicu upisi.

Želiš li studirati s pogledom na more?

''Ako želiš živjeti u turističkome, kulturnom i studentskom gradu, dođi na Sveučilište u Dubrovniku! Više od 1.000 studenata iz cijeloga svijeta dio su svojeg obrazovanja odlučili provesti na Sveučilištu  u Dubrovniku, saznaj i ti zašto i upiši kvalitetan studij na Sveučilištu u Dubrovniku te stekni diplomu priznatu u Europskoj uniji. Studiraj u ambijentu koji će ti život i rad učiniti ugodnim uza sav napor koji izabrani studij iziskuje!'' Ciljaj više! Informiraj se na unidu.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close