Iskustvo i znanje

Studentskom praksom u Evoni brže do zaposlenja

Tijekom tromjesečnog angažmana dva studenta imat će priliku steći praktično iskustvo u razvoju web aplikacija.
Gospodarstvo / Promo | 22. 02. 2019. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U programu plaćene stručne prakse u Evoni, koja se održava u suradnji s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike u okviru programa Studentske industrijske prakse, dvoje studenata dobilo je priliku za stjecanje prvih stručnih iskustava.

Tijekom tromjesečnog angažmana nova dva studenta imat će priliku steći praktično iskustvo u razvoju web aplikacija.

Projekt ima komercijalni karakter, te će developeru koji bude radio na projektu ukazati na sve prednosti i nedostatke rada u timu i s klijentom.

''Kao i uvijek nastojimo poticati povezivanje akademske zajednice s tržištem rada i pripremati studente za profesionalni rad, upotpunjavanje teoretskog znanja s praktičnim, te rad na konkretnim i stvarnim problemima. Nakon završetka projekta će se moći vidjeti spremnost studenta/kandidata za tržište rada i potencijalno zaposlenje'', poručuju iz Evone.

Brojni studenti nakon završenog fakulteta nađu se u problemu tražeći posao zbog nedostatka radnog iskustva, jer današnji poslodavci u većini slučajeva traže ljude s radnim iskustvom. Upravo ovakav primjer studentske prakse za IT stručnjake idealna jeprilika za „brušenje“ ključnih znanja dobivenih kroz fakultetsko obrazovanje, ali i velika šansa za početak profesionalne karijere jer omogućuju stjecanje iskustva, novih znanja i uopće predodžbi o tome kako izgleda pravi posao.

Većina softverskih, ali i ostalih IT tvrtki muku muči s pronalaskom kvalitetnih kadrova, a činjenica je da je ovaj sektor u rapidnom porastu te da se pred budućim ITstručnjacima nalazi niz odličnih prilika za produbljivanje ključnih kompetencija, ali i velika mogućnost početka karijere.

''Želimo potaknuti i druge tvrtke na ovakav vid prakse, jer na ovaj način tvrtke dobivaju mlade obrazovane ljude i stječu mogućnost praktikantekoji se istaknu svojim znanjem i zalaganjem  angažirati i za stalno zaposlenje. Znamo i vjerujemo kako Evona ima jako puno toga za ponuditi studentima, i da polaznicima stručne prakse možemo omogućiti mnoštvo izazova i mogućnosti za učenje naprednih tehnologija. Vrhunska, tehnologija, kontinuirano usavršavanje, educirani mentori, rad u timu i učenje od iskusnih kolega samo su neki od izazova i mogućnosti koje osiguravamo našim polaznicima'', kažu iz Evone.

Kada je općenito riječ o zapošljavanju mladih ljudi u ovoj firmi, njima su kažu, su zanimljivi temelji, način razmišljanja, sposobnost istraživanja i usvajanja novih znanja - a nadasve karakter svakog pojedinca, želja za radom u ovoj struci i suočavanjem sa tehničkim izazovima kojih kod nas nikada ne nedostaje.

Aktualne natječaje u Evoni možete pratiti na njihovoj web stranici: www.evona.sk

Kopirati
Drag cursor here to close