Nova izvozna tržišta

Sarajevski kiseljak na policama trgovina u Saudijskoj Arabiji

Gospodarstvo / Promo | 15. 05. 2017. u 07:37 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetogodišnji ugovor o distribuciji najpoznatije prirodne mineralne vode iz BiH na tržište Saudijske Arabije potpisan je između Sarajevskog kiseljaka i distributera Natwan International Trading Est Branch.

Ovim partnerstvom, Sarajevski kiseljak ušao je na veliki broj prodajnih lokacija u Saudijskoj Arabiji s planom širenja na sve države Perzijskog zaljeva.

Prva isporuka, tri kontejnera sa više od 100.000 boca krenula je danas. Današnjem događaju prethodili su višemjesečni dogovori i prilagodbe specifičnostima ovog zahtjevnog tržišta.

Tako je između ostaloga i etiketa posebno prilagođena komunikaciji na arapskom jeziku.

''Ponosni smo što je kvaliteta naših proizvoda prepoznata i što se stalno otvaraju prilike za plasiranje na nova tržišta. Obzirom da je riječ o sklopljenom poslu koji obuhvata značajnu količinu, očekujemo da će se ovo uveliko pozitivno odraziti na ovogodišnje izvozne rezultate. Mi ćemo i dalje raditi na jačanju naše pozicije kako na ovom tržištu tako i na ostalim'', istaknuo je Davor Čičić, direktor prodaje i marketinga u kompaniji Sarajevski kiseljak.

Sarajevski kiseljak trenutačno više od 30% od ukupne vlastite proizvodnje plasira na tržišta Hrvatske, Švedske, SAD-a, Kanade, Australije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Nizozemske, Srbije i Danske.

Kopirati
Drag cursor here to close