JUPOL putuje. JUPOL povezuje.

Robna marka JUPOL ove godine slavi 50 godina

Početak svečane proslave jubileja 50-godišnjice JUPOL-a, JUB će obilježiti već na prvi dan proljeća, kada će početi put JUPOL-a kroz 10 država.
Gospodarstvo / Promo | 14. 02. 2019. u 09:25 Sponzorirani članak
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo JUB u ovoj godini obilježava jubilarne godišnjice – 100-godišnjicu imena JUB i 50 godina robne marke JUPOL. Robna marka JUPOL koja je u proteklih 50 godina postala sinonim za kvalitetne unutrašnje zidne boje, tijesno je povezana s razvojem firme. Danas je to njegova najjača robna marka i također najveći prodajni uspjeh, koje povezuju već milijuni zadovoljnih i vjernih potrošača različitih generacija.

Ova 2019. godina će, kako u Sloveniji tako i na drugim tržištima gdje JUB posluje preko svojih društava, biti ispunjena proslavama, brojnim susretima i događajima. U svakoj od država gdje posluje, JUB-ovi uposlenici će zajedno sa krajnjim kupcima, trgovcima i profesionalnim izvođačima, s velikim ponosom i uz ugodne trenutke obilježiti 50. godišnjicu robne marke JUPOL.

Ovaj jubilej bit će obilježen i sa više od 5.000 kilometara dugim putovanjem kante JUPOL kroz 10 država, čime JUB želi simbolično povezati sva tržišta gdje je robna marka JUPOL prisutna već 5 decenija. JUPOL će tako od države do države kao zahvalu za dugogodišnje povjerenje milijuna, ponosno prenositi lijepe želje, misli i sreću onima kojima je najviše potrebna.

Povijest JUB-a seže u davnu 1875. godinu, kada su mljevenjem i pigmentiranjem gline u Sloveniji počeli da nastaju prvi unutrašnji premazi za zidove. Skraćenica JUB nastala je kasnije, u 1919. godini, kada je fabriku u Dolu pri Ljubljani vlasnički preuzelo hrvatsko dioničko društvo Jugoslovenska industrija ulja i boja. Ime će u maju ove godine proslaviti 100 godina i uz čuvanje tradicije te povijesne vrijednosti imena korporativne robne marke, zasigurno zaslužuje sve poštovanje.

JUPOL je bila prva unutrašnja disperzijska boja koju je 1969. godine razvio JUB i na tržištu je odmah postala prodajni hit. Njegova prva ambalaža su bila salonitna burad, a nakon 1972. godine plastične kante nazvane hoboki. Za njegov nastanak najviše je zaslužan otac JUPOL-a, Florjan Regovec, tadašnji tehnički rukovodilac fabrike, a kasnije direktor JUB-a. U 60-im godinama prošlog stoljeća pokušavao je proizvesti boju koja bi već bila spremna za nanošenje i ujedno cjenovno prihvatljivija na tržištu, boju s kojom bi svako mogao bojiti. Na osnovu proizvodne formule – pola boje Juboflor i pola boje Jubocolor, ime JUPOL, povezano s imenom JUB, dala je tadašnja JUB-ova računovotkinja Angela Jerman. Uz Florjana Regovca i razvojnog inženjera Franca Bernada, koji je kasnije bdio nad recepturom boje JUPOL još puna tri desetljeća, u povijesnom mozaiku je tako svojstveno zacrtala put robnoj marki, koja već 50 godina uživa veliki ugled, kako na domaćem, tako i na drugim europskim tržištima.

Razumijevanjem potreba tržišta te što boljim korisničkim iskustvom, JUB je neprestano ulagao u razvoj i širenje programa velikog broja unutrašnjih disperzijskih boja za obnovu i zaštitu unutrašnjih zidnih površina koje danas potrošači prepoznaju po proizvodima iz porodice JUPOL koji su pogodni za zdravlje i okolinu, proizvedenih na vodenoj bazi te jednostavnih za korištenje i održavanje. Nakon 2011. godine, JUB je tržištu predstavio cijelu porodicu boja JUPOL, sa robnim markama Gold, Brilliant, Latex, Junior, Trend, Citro, Block, Strong, Thermo, Bio Silicate, Amikol i ostale, a osnovni JUPOL je dobio ime Classic. Bojama iz porodice JUPOL kod nas godišnje obojimo 200 milijuna kvadratnih metara zidnih površina.

JUPOL, kojeg cijene potrošači na svim tržištima, jedna je od najpoznatijih i najpouzdanijih robnih marki. To dokazuju i brojna priznanja potrošača i stručne javnosti, gdje je prepoznat kao najbolji proizvod na domaćem tržištu. Robna marka JUPOL tako već tradicionalno ostaje ključna vodilja korisnicima za dobru kupovinu boja za dom koje potrošači cijene na osnovu brojnih prednosti koje ujedinjuje u svojim kvalitetnim proizvodima.

JUPOL putuje. JUPOL povezuje.

JUPOL kao robna marka je u ovih 50 godina povezala na milijune ljudi, jer je i na mnogim stranim tržištima prisutan već sva desetljeća. Početak svečane proslave jubileja 50-godišnjice JUPOL-a, JUB će obilježiti već na prvi dan proljeća, kada će početi put JUPOL-a kroz 10 država.

Kanta JUPOL će svoje putovanje početi u Makedoniji, na Kosovu i u Crnoj Gori, zatim će nastaviti u Srbiji, BiH i u Hrvatskoj, a potom će nakon posjete Mađarske, Slovačke i Češke, svoj put završiti u Sloveniji, gdje će stići početkom mjeseca lipnja, mjeseca u kojem JUPOL slavi svoj 50. rođendan.

Uposlenici JUB-a ove godine će proslavu jubilarne 50. godišnjice JUPOL-a sa svojim korisnicima obilježiti i s drugim aktivnostima i događajima. Naime, preko JUB-ovih društava u svakoj državi će usporedo realizirati brojne humanitarne projekte, povezane s JUPOL bojama i brojevima 50 (godina) ili 5 (desetljeća).

JUB iz Dola pri Ljubljani je sa 144-godišnjom tradicijom najstariji proizvođač zidnih boja u Sloveniji. Na tržištu je prepoznatljiv kao ugledni proizvođač kvalitetnih zidnih boja i toplotno-izolacijskih fasadnih sistema, koji razvojem novih ekoloških proizvoda i usluga teži energetski štedljivim i održivim rješenjima u građevinarstvu.

JUB je kao slovenačko, moderno i međunarodno priznato proizvodno poduzeće, s jakim vlastitim robnim markama, prisutan na više od trideset tržišta i ubraja se među deset najboljih internacionalnih slovenačkih poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close