Široki Brijeg

RESTORAN BORAK USUSRET LJETU - avantura svih osjetila može početi

Neposredna blizina bistre rijeke, hladoviti vrbaci, zelene površine s prelaskom s vrućeg asfalta preko mosta kao da su u nekom posve drugom prostoru i vremenu.
Gospodarstvo / Promo | 22. 06. 2018. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S dolaskom sve toplijih dana i skoroga ljeta, znameniti restoran Borak na samom izvoru hladne Lištice u Širokom Brijegu spremno dočekuje svoje goste, turiste iz domovine i inozemstva. Za vrućih i sparnih ljetnih dana brojni ljubitelji izvrsne hrane, tradicionalnih domaćih specijaliteta i široke lepeze biranih vina ondje pronalaze istinski gastronomski doživljaj.

Neposredna blizina bistre rijeke, hladoviti vrbaci, zelene površine  s prelaskom s  vrućeg asfalta preko mosta kao da su u nekom posve drugom prostoru i vremenu. Obližnja stara mlinica gdje su generacije Širokobriježana mljeli svoje žito i kukuruz kao da priča tisuće priča i svjedoči o nekim davno prohujalim vremenima.

Tu su brojni umjetnici, slikari, pjesnici pronašli svoju inspiraciju i ovjekovječili taj božanstveni kutak zemlje gdje je, prema predaji, svoj ljetnikovac imala i ilirska kraljica Teuta koja je u trećem stoljeću prije Krista vladala ovim područjima. I od tih vremena do danas Borak je mjesto kraljevskih užitaka svim osjetilima. 

Foto: Restoran Borak / 

 Barem Dalmatinci znaju što je turizam

 A kako i ne bi kad se u jedno spoje tradicija, ljubav, predanost i želja da se gost osjeti nekako pripadajuće i zadovoljno. 

To nam potvrđuju i gosti restorana smješteni za stol uz samu rijeku. Kažu da su došli iz Makarske. 

-Barem mi znamo što je turizam i gastronomija jer imamo dugu tradiciju, kaže jedan stariji gospodin čije ime nismo uspjeli čuti od šuma hladne Lištice, a nepristojno je priupitivati. Ovo je nadmašilo sva naša očekivanja.Mi imamo u Makarskoj i okolici, a u zadnje vrijeme i na obroncima Biokova dobrih restorana ali ovo je za svaku pohvalu. Posebno hvale ambijent i specijalitet Borka kozji sir zbog kojega često ljudi iz Hercegovine i susjedne dalmacije "potegnu" do Širokog.

Foto: Restoran Borak / 

Ovog ljeta na Borku i kulturni sadržaji

Pružiti gostima samo dobru gastronomsku ponudu i odličan ugođaj nije dovoljno, kaže nam jedan od djelatnika tog popularnog izletišta i restorana. U svom poslu često putuje po svijetu i vidi nove moderne turističke trendove koje se želi i ovdje primjeniti. Kaže, kako ovog ljeta pored nekih već odrađenih zahvata i promjena na enterijeru žele malo posvetiti prostor i kulturnim sadržajima, koncertima, kazališnim predstavama i drugim oblicima zabave. Ovdje često svrate i poznate osobe ih Hrvatske i BiH što mnogim gostima govori kako mjesto ima imidž i popularnost. Moramo pratiti trendove i biti aktualni i kvalitetni, dodaje na kraju Ivanković koji će zajedno sa svojim osobljem učiniti sve da se osjetitelji osjećaju dobro i ugodno.

Foto: Restoran Borak / 
Kopirati
Drag cursor here to close