Jedinstveni program za stjecanje najtraženijih IT vještina današnjice je počeo!

Prva generacija najsuvremenijeg IT programa u regiji Paragon full stack je počela sa radom

Za nepunih 9 mjeseci, 56 polaznika iz 18 bh. gradova će postati full stack programeri kroz Paragon full stack program, organiziran od strane profesionalaca iz vodeće IT kompanije Mistral Technologies.
Gospodarstvo / Promo | 28. 04. 2021. u 10:05 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi pristupili inovativnom Paragon full stack programu, polaznici su morali proći kroz 2 faze - Konekt (upoznavanje s programom, mentorima i osnovnim konceptima programiranja) i Arena (mjesec selekcije fokusiran na pisanje koda od prvog dana).

Nakon uspješno završenih izazovnih pet sedmica, 56 najboljih polaznika osiguralo je sebi mjesto u Paragonu, gdje će kroz narednih 9 mjeseci intenzivnog rada imati priliku steći vještine potrebne za početak karijere u IT kompanijama. Paragon je kreiran kao odgovor na potrebe IT kompanija i činjenica da dolazi upravo od predstavnika IT industrije, omogućava usmjeravanje edukacije prema potrebama tržišta.

Značaj podrške kvalitetnim programima za IT industriju

26. travnja održana je i online ceremonija početka Paragon programa na kojoj su prisustvovali partneri projekta (Klika, Rubicon Software Development, Softhouse Balkans, HUB387, Švicarska ambasada u BiH kroz inicijativu MarketMakers i Bit Alijansa), predstavnici kompanije Mistral i polaznici programa. U narednom periodu programu se pridružuju i druge IT kompanije i partneri, kako lokalno tako i regionalno, a već tokom ove godine će biti otvoren poziv i za naredni ciklus.

PR  / Prva generacija najsuvremenijeg IT programa u regiji Paragon full stack je počela sa radom

Organizatori programa su istakli značaj projekta za IT industriju s obzirom da će polaznici po završetku programa steći zvanje junior full stack programer, te mogućnost zaposlenja u nekoj od renomiranih IT kompanija. “U kreiranje programa uloženo je preko 6.000 sati rada IT stručnjaka iz kompanije Mistral s ciljem pripreme kurikuluma koji će predstavljati sve oblasti koje kompanije aktivno traže pri zapošljavanju novih profesionalaca. Sretni smo što će 56 posvećenih talentiranih pojedinaca uložiti vrijeme i intenzivan rad u stjecanje vještina koje su primat kada govorimo o potrebama tržišta. Pet Mistralovih mentora sa višegodišnjim iskustvom u programiranju i edukaciji novih talenata u potpunosti prate rast i razvoj polaznika Paragon full stack programa. Također, uposlenici Mistrala kao i partnerskih kompanija planiraju razne radionice i događaje za polaznike. Zanimljivo je putovanje ispred nas i raduju nas rezultati koji će na kraju omogućiti zapošljavanje novih IT potencijala.” - naveo je Sanin Saračević, CEO Global kompanije Maestral Solutions i idejni tvorac Paragon programa.

Jedinstven program koji nudi bogato iskustvo

Uz praktični rad od prvog dana i fantastično struktuiran program koji imitira stvarno radno okruženje, portfolio projekata Paragon polaznika će biti izuzetno bogat. Paragon će polaznike u potpunosti i od nule pripremiti za sve što treba da postanu dio najperspektivnije industrije današnjice. Istrajno do cilja idu i polaznici Jasmina i Goran koji vide Paragon kao svoju zlatnu šansu za kreiranje kvalitetne IT karijere.

Jasmina Zejnilović je polaznica Paragona koja se iz Austrije odlučila vratiti u Bosnu i Hercegovinu kako bi se posvetila programu i izgradila svoju IT karijeru u BiH.
„Tokom studija razvila se ljubav prema programiranju. Kako sam studij nije bio usko vezan za software inženjering, ostala je želja za učenjem i usavršavanjem u tom smjeru. Upravo iz tog razloga sam i upisala Paragon očekujući da mi bude odskočna daska u IT industriji. Vjerujem da ću po završetku istog biti osposobljena za pronalazak svog mjesta u IT svijetu kao i za daljnji razvoj karijere u toj branši.”, navela je Jasmina.

Goran Petrović iz Mostara najstariji je polaznik programa (47) koji se odlučio pridružiti IT svijetu, a nakon selekcijskog procesa Arena omogućio je sebi visoko mjesto na ljestvici polaznika. “Početkom godine kada sam vidio oglas za Paragon, nekako sam osjetio da bi to moglo biti moje IT putovanje koje odavno priželjkujem. Do tada sam bio u jednoj vrsti začaranog kruga kroz svakodnevno praćenje raznih tutorijala koji mi nisu dali željeno znanje. Proteklih 5 sedmica programa (Konekt i Arena) su mi već pokazale da je prijava na Paragon pun pogodak iz nekoliko razloga: intenzitet programa, rad na projektima (dakle praksa prije svega), usmjeravanje i podrška od mentora i svih ostalih uključenih u ovaj program. Radujem se svemu što nam slijedi u narednih 9 mjeseci.” istakao je Goran.

Tokom programa polaznici će raditi na praktičnom usvajanju znanja i vještina potrebnih za izradu različitih web aplikacija koristeći HTML, CSS, JavaScript, React.js, Node.js i MongoDB. Uz tehničke i funkcionalne vještine stečene tokom programa, polaznici će biti spremni da napreduju munjevitim tempom u svojoj budućoj karijeri. Činjenica je da ni u jednoj drugoj industriji nije moguć brži napredak na osnovu pokazanih vještina kao u IT industriji.

Kopirati
Drag cursor here to close