Hrana Produkt

Pravilna ishrana pilića i koka nosilja

Najbolje i najpotpunije smjese za pravilnu ishranu pilića i koka nosilja proizvode se u tvornicama stočne hrane. Jedna od takvih je kompanija Hrana produkt koja svojim proizvodima nudi najkvalitetnije proizvode za pravilnu prehranu živine.
Gospodarstvo / Promo | 27. 11. 2017. u 12:48 Bljesak.info
Kopirati

Svima nama veoma dobro je poznata izreka ”Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje”. 

Jaja su, uz meso i ribu, osnovna namirnica na jelovniku osobe koja vodi računa o kvalitetnom unosu hrane, bogate proteinima.  Izvrstan su obrok u bilo koje doba dana, te postoje raznovrsni načini pripreme. Osim toga, jaja predstavljaju glavne sastojke velikog broja slanih i slatkih kulinarskih specijaliteta.  

Danas je velika potražnja za zdravim i kvalitetnim namirnicama, a pravilna i uravnotežena prehrana stanovništva jedan je od značajnih preduvjeta za očuvanje zdravlja. Jaja su bogat izvor proteina i vitamina, doprinose pokretanju energije, jednostavno se pripremaju itd. Osim jaja, pileće meso je veoma zastupljeno u ishrani te uz ukusne i raznovrsne umake ili povrće predstavlja jedno od omiljenih jela, a zdravstvene koristi konzumiranja piletine su mnogobrojne.

Kako bi koke nosilje dale jaja visoke kvalitete i kako bi njihovo meso bilo zdravo potrebno ih je pravilno uzgajati i hraniti smjesama koje sadrže sve potrebne sastojke (energija, bjelančevine, vitamine, minerale i dr.).

 

Najbolje i najpotpunije smjese za pravilnu ishranu pilića i koka nosilja proizvode se u tvornicama stočne hrane. Jedna od takvih je kompanija Hrana produkt koja svojim proizvodima nudi najkvalitetnije proizvode za pravilnu prehranu živine. Asortiman proizvoda Hrana produkt čine potpune i dopunske smjese, vitaminsko-mineralne predsmjese i proizvodi od soje.

Sirovine se skladište i čuvaju u skladu s važećim pravilnicima i standardima, tako da su sigurne za upotrebu u proizvodnji. U laboratoriji se vrše analize sirovina i provjerava njihova kvaliteta prije uključivanja u proces proizvodnje. Kvalitetne sirovine kontroliranog porijekla, optimalizacija i automatizacija za rezultat imaju i visok kvalitetu proizvoda

"Kapacitet naše farme je 72.000 pilića u turnusu. Riječ je o modernoj farmi koja je automatizirana te ispunjava sve zahtjeve u pogledu zaštite životne sredine. Farma ima visoke proizvodne rezultate zahvaljujući dobrom menadžmentu i kvalitetnoj hrani koju proizvodimo. Po tome je svrstana u klub Ross 400" - izjavio je Goran Stanković, direktor kompanije Hrana Produkt.

Zahvaljujući uspješnim rezultatima na vlastitoj i drugim farmama svojih kupaca, Hrana produkt se nalazi u samom vrhu po veličini proizvodnje hrane za tov pilića i snabdijeva veliki broj farmi u Srbiji i zemljama regije.

 
Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.