BRANDscore istraživanje

Potrošači odabrali: ABC sir i Ledo u TOP 10 najomiljenijih brendova u BiH

Gospodarstvo / Promo | 04. 10. 2016. u 07:39 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potrošači u Bosni i Hercegovini odabrali su svoje omiljene brendove u ovogodišnjem BRANDscore istraživanju neovisne agencije za istraživanje tržišta Ipsos, a među TOP 50 brendova našli su se ABC sir, Ledo, Zvijezda i Sarajevski Kiseljak, proizvodi s dugom tradicijom u našim krajevima.

Da je tradicija bitna, jednako kao kvalitet, potvrđuje odabir potrošača iz BiH, koji su unatoč sve većoj dostupnosti različitih marki, izdvojili neke generacijama poznate brendove.

Zanimljivo je da se krem sir ABC našao na visokom 8. mjestu, što je zasluga prirodnog sastava kojeg obožavaju roditelji i djeca, dok su Ledo smrznuta riba i plodovi mora na 10. mjestu, ukazujući na sve veću potrebu modernih zaposlenih obitelji za pripremom brzog i zdravog jela. Sarajevski Kiseljak je također u društvu najboljih, tradicija koja se nastavlja.

Na razini kategorija, Jana drži mjesto broj 1 u kategoriji izvorskih voda, dok je Sarajevski kiseljak prvi u kategoriji mineralnih voda.

ABC zauzima vodeću poziciju u kategoriji mliječnih i sirnih namaza. Proizvodnja ABC sira iz pažljivo biranog mlijeka Belja se veže uz tradiciju dužu od trideset godina. Ledo sladoledi su se pokazali kao omiljena poslastica, što je rezultat višegodišnjeg njegovanja kvalitete sve od 1958. Godine. Ledo je također i omiljeni brend među smrznutim povrćem, što i nije iznenađujuće s obzirom da se u njemu nalaze pažljivo odabrani komadi svježe zamrznutog povrća. Prema domaćim potrošačima, Zvijezda je primarni brend u kategorijama kečapa, majoneze, maslinovih ulja i tvrdih margarina, do čega je brend došao stalnim unapređenjem kroz stoljetnu tradiciju.
Uspjeh brendova je, između ostalog, rezultat ulaganja u komunikaciju i vezu brendova sa svojim vjernim potrošačima. Veliku pažnja se povećuje i edukaciji potrošača o benefitima i načinima korištenja proizvoda.

Agencija Ipsos je koristila BRANDscore indikator snage brenda izračunat na temelju marketinških pokazatelja koji se kontinuirano prikupljaju BRANDpuls istraživanjem kako bi se usporedila snaga brendova na određenom tržištu. BRANDscore uzima u obzir različite aspekta odnosa potrošača prema brendu, bihevioralni i emocionalni. Istraživanjem je obuhvaćeno 1139 brendova na BIH tržištu unutar 52 FMCG kategorije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close