Ovo možete i vi!

Postanite samostalni CNC operater, prijavite se na obuku

Da biste stekli znanja i vještine kako bi samostalno izrađivali dijelove od različitih materijala na CNC strojevima, dovoljno je prijaviti se na obuku za samostalnog CNC operatera, koju organizira CNC Park Centar za edukaciju Mostar.
Gospodarstvo / Promo | 28. 08. 2021. u 15:19 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vremenu u kojem živimo teško je naći granu industrije u kojoj svoje mjesto nisu zauzeli CNC strojevi. Podsjećanja radi, to su strojevi sa automatiziranom kontrolom, a sama kratica CNC dolazi od engleskih riječi ‘computer numerical control’.

Širok je spektar njihove primjene – u metalnoj, drvnoj, avionskoj, kamenoklesarskoj, reklamnoj i drugim industrijama. Proizvodnja u tim granama je postala nezamisliva bez CNC strojeva. Zato je potražnja za operaterima na CNC strojevima jako porasla.

Naučiti kako izrađivati finalne proizvode od različitih materijala na CNC strojevima više nije nedostupno i za tako nešto nije potrebno specijalno obrazovanje.

Zapravo, da biste stekli znanja i vještine kako bi samostalno izrađivali dijelove od različitih materijala na CNC strojevima, dovoljno je prijaviti se na obuku za samostalnog CNC operatera, koju organizira CNC Park Centar za edukaciju Mostar.

Pohađanjem ove obuke, polaznici će savladati vektorsko crtanje korištenjem COREL DRAW programa, zatim generiranje G-coda bez programiranja korištenjem programa Vectric Aspire, potom upravljanje CNC strojem korištenjem MACH 3 i 4 programa, uključujući i praktični dio nastave na CNC glodalici (ruteru), kao i praktični dio nastave na CO2 laserskoj graverci.

Obuka za samostalnog CNC operatera traje 50 sati. Održavat će se dva puta u sedam dana po tri sata. Prvi ciklus obuke je ograničen na 8 polaznika, stoga ne propustite priliku da Vi budete jedan od njih. Cijena obuke je 1000 KM.

Po završetku obuke, svi polaznici će polagati završni test i na osnovu rezultata dobiti certifikat o završenoj obuci.

Za početak, možete se prijaviti na besplatno uvodno predavanje, namijenjeno za sve zainteresirane polaznike, u trajanju od sat vremena, gdje se može čuti naša vizija budućnosti CNC strojeva u Bosni i Hercegovini. Tko zna, možda se i vi u toj viziji pronađete.

Besplatno uvodno predavanje će biti održano 3. 9. 2021. godine, u prostorijama Javne ustanove (JU) Srednja mašinsko-saobraćajna škola Mostar. Sam početak obuke planiran je za srijedu, 9. 9. 2021.godine, također u toj školi.

Klikom na link ispod možete se prijaviti za učešće na uvodnom predavanju.
https://docs.google.com/forms/d/1ylRZBP2CmLA2o7ZERuhXLrwK5M9shlet9Vrt5oZudos/edit

Misija CNC Parka je dokazati da kroz kvalitetno organiziranu obuku CNC tehnologija postaje dostupna svima.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close