freelancing

Poslovne prilike na dlanu: Global Business Trends u INTERA Tehnološkom Parku

Gospodarstvo / Promo | 21. 09. 2016. u 10:35 Intera TP

Tekst članka se nastavlja ispod banera

INTERA Tehnološki Park, nastavljajući niz zanimljivih događaja, najavljuje TechnoBiz Meetup „Global Business Trends“ koji će se održati u srijedu, 5.10.2016. godine s početkom u 14.00 h."Global Business Trends" predstavlja jedinstveni događaj kojim će se širu javnost upoznati s dva pojma koja se sve češće mogu čuti u svakodnevnom govoru – outsourcingom i freelancingom.

Ta su dva procesa posljednjih nekoliko desetljeća zahvatila globalno poslovanje te se sve češće poduzeća, ali i pojedinci odlučuju na ulazak u ovaj svijet. Sve veći broj poduzeća, koja na tržištu nude outsourcing usluge, dovoljno govori o popularnosti ovog trenda. Sve je veći broj i onih koji odlučuju koristiti usluge outsourcinga bilo s namjerom racionalizacije troškova, bilo s ciljem zadržavanja fokusa na njihovoj osnovnoj djelatnosti. Ovaj proces nije zaobišao niti jedan gospodarski sektor ili djelatnost pa tako usluge outsourcinga nude i koriste poduzeća iz IT, marketinškog, i metalnog pa sve do zdravstvenog i javnog sektora. S druge strane, ovaj je trend otvorio tržište rada za sve veći broj freelancera, pojedinaca koji su pronašli način na koji mogu unovčiti svoj talent i vještine bez da su u stalnom radnom odnosu. Veliki broj platformi namijenjenih za povezivanje, većinom, mladih kreativaca i onih kojima su potrebne njihove usluge olakšava realizaciju ovih ciljeva, ali i unapređuje kvalitetu ponuđenih usluga. Ipak, nepostojanje jasnih zakonskih i pravnih regulativa značajno otežava položaj freelancera.

Procesi outsourcinga i freelancinga su u posljednjih nekoliko godina u BiH i regiji otvorili mnoga pitanja na koja će na ovom događaju pokušati dati odgovore renomirani stručnjaci iz BiH i regije.

Ukoliko želite saznati zašto outsourcati, ali i kako se legalno baviti freelancingom, ovaj događaj je pravo mjesto za Vas!


Peter Drucker je rekao: „Do what you do the best and outsource the rest.“

Posjetite Global Business Trends i provjerite istinitost njegovog savjeta.
Događaj se organizira uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške (NMFA).


Svi zainteresirani se mogu prijaviti na linku, a za dodatne informacije javiti se na [email protected].

 

Kopirati
Drag cursor here to close