UNIQA osiguranje u BiH

Odgovori na najčešća pitanja o osiguranju stana ili kuće

Ugovorite osiguranje stana za manje od pet minuta!
Gospodarstvo / Promo | 01. 06. 2018. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je osiguranje stana odnosno kuće dobrovoljno, osiguranje spada u osnove planiranja mirnog i bezbrižnog života. Upravo zato je korisno upoznati se s osnovnim pojmovima u zaštiti vaše najvrijednije imovine i prije nego što kupite stan ili kuću. Odluka o osiguranju dobra je odluka, jer za malo novca osiguravate da će vam se moguća šteta prouzročena neželjenim događajima, nadoknaditi, i da će sve biti kao i prije.

1. Zašto osigurati stan? Vaš stan je vaša najvrijednija imovina, zato je pametno finansijski se osigurati od neželjenih situacija koje vam mogu prouzročiti veliku štetu poput požara, poplave, izliva vode, provale. Ugovarajući osiguranje stana, birate pokrića prema vašim željama i potrebama i donosite odluku koja će vam se itekako 'isplatiti' ako dođe do štete.  

2. Šta je osiguranje stana? Osiguranjem stana osiguravaju se stvari koje služe za uređenje i opremu stana, umjetnine i slično. One su osigurane u slučaju uništenja ili oštećenja od npr. požara, provalne krađe, poplave i mnogih drugih opasnosti.

3. Šta je premija osiguranja? Premija je iznos naknade koji plaćate osiguravajućoj kući dobivajući zauzvrat zaštitu vaše najvrijednije imovine.

4. Koja pokrića odabrati? U ponudi UNIQA osiguranja tri su paketa osiguranja stana koji se razlikuju opsegom pokrića: Home Basic, Home Standard i Home Exclusive. Najčešće se ugovara paket Home Exclusive osiguranja stana koji nudi veoma široko osiguravajuće pokriće: zaštitu od požara i provalne krađe, izliva vode i loma stakla, poplave, eksplozije, udara groma ili oluje, zamjenski stan te štete nastale na stvarima prilikom preseljenja po vrlo pristupačnoj cijeni.

U svim paketima u cijenu je uključena UNIQA kućna asistencija koja uključuje stručnu pomoć i hitne intervencije kod kvarova i nezgoda u stanu ili kući. To znači da vam u toku cijele godine, u bilo koje doba dana ili noći (24/7), na raspolaganju stoji kvalitetan bravar, električar, vodoinstalater, staklar i ostali majstori i to sve o trošku vaše osiguravajuće kuće. Na ovaj način štedite vrijeme na traženje majstora, ali i novac koji bi ste morali izdvojiti za njihove usluge.

Foto: www.uniqa.ba / 

5. Je li osiguranje stana skupo? Suprotno opšteprihvaćenom mišljenju, nije. Ovisno o tome osiguravate li stan ili kuću izračun ovisi o kvadraturi vaše imovine i pokrićima koja odaberete. Primjera radi, za stan od 60 kvadratnih metara osnovni paket osiguranja stana u UNIQA osiguranju, može se ugovoriti za iznos manji od 60 KM godišnje!

6. Kako najbrže i najjednostavnije mogu ugovoriti osiguranje svog stana? Kliknite ovdje i ugovorite osiguranje stana za manje od pet minuta!

Kopirati
Drag cursor here to close