Mastercard i SFF

Neprocjenjiva iznenađenja za sedam godina prijateljstva

Mastercard kao ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala već sedam godina pruža neprocjenjiva iskustva svojim korisnicima, ljubiteljima sedme umjetnosti
Gospodarstvo / Promo | 14. 08. 2021. u 11:55 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo Film Festival kao najprestižnija filmska manifestacija u Bosni i Hercegovini, ali i regionu je počela, a Mastercard je i ove godine tu da svojim korisnicima pruži dodatnu vrijednost i neprocjenjiva iskustva. Sedmi put zaredom Mastercard je partner i ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, a kako bi proslavili sedmu godišnjicu prijateljstva, tu su sjajna iznenađenja za korisnike Mastercard kartica kako bi uživanje u Festivalu bilo upotpunjeno na neprocjenjiv način.

Na ovogodišnjem Festivalu Mastercard ima svoj Beauty Corner na festivalskom trgu, a glamurozno iskustvo filmskog šminkanja i friziranja, kao i slikanje u festivalskom paviljonu biće na raspolaganju posjetiteljima koji svoje ulaznice plate beskontaktno Mastercard karticama ili mobilnim novčanicima, i prilikom kupovine karata na licu mjesta rezerviraju svoj termin kod promoterki. Dodatno, ukoliko korisnik to želi, može dobiti i filmski poster sa svojim likom kao sjećanje na to neprocjenjivo iskustvo. Pored toga, u Mastercard Corner-u će biti i foto prsten za gif fotografije, prostor za odmor i osvježenje.

Oni Mastercard korisnici koji se odluče iskoristiti prednosti modernih digitalnih tehnologija, te svoje ulaznice plate beskontaktno Mastercard karticom u okviru mobilnog novčanika* u periodu do 20.8.2021. godine, dobiti će 2 ulaznice besplatno za istu projekciju. Na primjer, ukoliko želite kupiti dvije ulaznice za sebe i dragu osobu i odlučite se platiti ih mobilnim novčanikom, platiti ćete samo jednu a dvije dobiti na poklon, tako da ulaznicom možete obradovati još nekog ljubitelja filma.

Festivalska premijera u fokusu – Specijalna nagrada za promicanje rodne ravnopravnosti sponsored by Mastercard

Ove godine Mastercard i Sarajevo Film Festival po prvi put dodjeljuju Specijalnu nagradu za promicanje rodne ravnopravnosti sponsored by Mastercard. Cilj ovogodišnjeg SFF-a je staviti poseban fokus na žene redateljice i uopće, žene u filmskoj industriji, a upravu je tu dodirna točka sa vrijednostima koje promovira i Mastercard kao društveno odgovorna kompanija. U izbor za ovu nagradu ulaze kako dokumentarni, tako i igrani filmovi, a jedini uvjet je da to bude debitantsko ostvarenje date redateljice. Nagradni fond koji je osigurala kompanija Mastercard iznosi 7.500 eura, a o dobitnici će odlučivati poseban tročlani žiri.

Ove godine, Sarajevo Film Festival i Mastercard pokreću i razgovor na panelu What Women Want: Quotes and Reality („Šta žene žele – stope uključenosti i realnost“) o tome kako gledati svijet iz druge perspektive i poticati rodnu ravnopravnost. Panel će biti moguće pratiti online 16. kolovoza između 15 i 16 sati, putem internacionalne platforme CineLink Talks koja okuplja profesionalce iz svijeta filma. Panel moderira Amra Bakšić Čamo, producentica, a u panelu sudjeluju Aida Begić, redateljica iz BiH, Antoneta Alamat Kusijanović, redateljica iz Hrvatske, Bianca Oana, producentica i scenaristica iz Rumunije i Agustina Chiarino, producentica iz Urugvaja.

Mastercard poziva sve korisnike da posjete ovoj prestižni događaj i iskoriste navedene benefite tokom trajanja Festivala. Uz Mastercard iznenađenja uživajte u festivalskim danima punim glamura i započnite nešto neprocjenjivo, vrijedno pamćenja. Svim ljubiteljima filma želimo da u predstojećim danima uz izvrsna filmska ostvarenja, dožive neprocjenjive momente.

Za više informacija, posjetite Mastercard Bosna i Hercegovina web stranicu www.mastercard.ba

* Mobilni novčanici su u ponudi sljedećih banaka: UniCredit Banka Mostar, UniCredit Banka Banja Luka, Raiffeisen Banke, NLB Banke Sarajevo i NLB Banka Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close