Nogomet!

Najvažnija sporedna stvar na svijetu

Vjerovali ili ne, nogomet je ne samo zdraviji za organizam, već i za psihu, jer podtiče natjecateljski duh i druženje, uz povećanje snage uopćeno.
Gospodarstvo / Promo | 11. 07. 2018. u 15:28 Promo
Kopirati

Nogomet nije samo za muškarce! Žene ga rado prate, pa zašto ga ne bi igrale?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi bile u dobroj kondiciji, žene se uglavnom opredeljuju za trčanje. Ali, jeste li pomislili koliko bi dobro bilo da utrošite podjednako vremena, dobijete bolje rezultate i još provedete vrijeme družeći se? Ukoliko se pitate kako, odgovor je jednostavan: igrajte nogomet!

Za bolju formu postoji efikasniji način od trčanja. Vjerovali ili ne, nogomet je ne samo zdraviji za organizam, već i za psihu, jer podtiče natjecateljski duh i druženje, uz povećanje snage uopćeno.

Profesor Peter Krustrup sa Sveučilišta u Kopenhagenu je napravio eksperiment u kome je sudjelovalo 100 žena, koje se prethodno nisu bavile sportom. Nakon završetka dvogodišnjih studija, zaključak je sljedeći: nogometaši, točnije nogometašice, napredovale su gotovo duplo više od žena koje su samo trčale.

Osim toga, nogometaši su pokazali pomak u izdržljivosti i potrošnji kisika, što je pokazatelj povećanja mišićne mase i kompeltne tjelesne kondicije. Također, motivacija je kod igrača nogometa jača, jer se ne radi samo o pukom održavanju linije, već i o opuštanju, zabavi i druženju.

Prije treninga ili same tekme zbog podizanja energije svakako se preporučuje konzumacija kave, naša preporuka je ''jedna prava'' - Cafe Brazil.

Kopirati