CEPS

Moderan studij zdravstva - put do sigurnog posla

Ako želite drugačije i inovativno obrazovanje koje studente priprema za tržište rada odaberite neke od ponuđenih studijskih smjerova na studijskom programu Zdravstvene studije na CEPS-u u Kiseljaku.
Gospodarstvo / Promo | 03. 08. 2020. u 11:59 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odabir studija jedna je od najvažnijih odluka u životu, a početak studiranja razdoblje promjena koje vode razvoju karijere, otvaranju novih mogućnosti, upoznavanju novih životnih situacija ali i većih  izazova, truda i odricanja. Studijski program Zdravstvene studije na akreditiranoj Visokoj školi „CEPS – Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku je jedan od najpoželjnijih studijskih programa koji ove godine žele upisati budući studenti. Navedeni studijski program se sastoji od četiri studijska smjera, a to su:

  • Sestrinstvo,
  • Fizioterapija,
  • Sanitarni inženjering i
  • Gerijatrija.

Nastava se izvodi na prvom ciklusu studija i rezultira sa 180, odnosno 240 ECTS bodova. Studij traje tri i četiri godine, a izvodi se kao redovni i vanredni. Studijski program je usklađen sa zahtjevima Bolonjskog procesa i prepoznat je u prostoru visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Izbor jednog od četiri navedena smjera, dobra je odluka studenata.

Predavanja drže priznati stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Naglasak se stavlja na izgradnju ličnih karakteristika svakog studenta kao što su praktičan rad, iskustvo u stvarnom radnom okruženju, sklonost timskom radu, razvijanje komunikacijskih vještina, fokus na rješavanju problema, itd. Uspješna i kontinuirana interakcija između nastavnika i studenata je temelj uspješnog i efikasnog učenja. Nastavno osoblje CEPS-a je na raspolaganju studentima za sva pitanja uživo na predavanjima, konsultacijama u dogovorenim terminima i elektronskim putem.

 Nastavni plan i program

Savladavanjem nastavnog plana i programa iz smjerova: sestrinstva, sanitarnog inženjerstva, fizioterapije i gerijatrije studenti stiču ne samo odgovarajuća znanja vezana za teorijsko razumijevanje predmeta, već također i specifične vještine odnosno sposobnosti i kompetencije vezane za praktičnu i operativnu primjenu tih znanja te vještine neophodne za sticanje odgovarajućih profesionalnih kvalifikacija studenata.

Predavanja i vježbe u sklopu studija prilagođena su i zaposlenim osobama koje zbog svojih profesionalnih obaveza nisu u mogućnosti redovno pohađati nastavu. Vanrednim studentima su omogućene i individualne konsultacije uz mentorstvo, a nastavu je moguće pratiti i putem online softverske podrške.

Studenti koji su završili studij na CEPS-u zapošljavaju se u renomiranim ustanovama i kompanijama. Zadatak nastavnog kadra CEPS-a je da pomognu studentima svojim stručnim i naučnim kompetencijama te ljudskim osobinama da što kvalitetnije i uspješnije dođu do cilja.

Upisi

Ako ste u potrazi za jedinstvenim obrazovnim iskustvom, kojim ćete steći znanje i vještine koje su potrebne za uspjeh u poslovnom svijetu, studijski program Zdravstvene studije je idealan odabir. Uz male studentske grupe i uz veliku akademsku i administrativnu podršku, možemo jamčiti lični i savremeni pristup obrazovanju svakom našem studentu.

Na studij se mogu upisati osobe sa završenom četvero-godišnjom srednjom školom u Bosni i Hercegovini, kao i strani državljani i osobe bez državljanstva sa završenom srednjom školom u inostranstvu nakon izvršene nostrifikacije, osobe koje imaju završenu višu školu zdravstvene struke te prelaznici sa drugih visokoškolskih institucija.

Drugačije i inovativno obrazovanje

Brucoši koji će na jesen sjesti u klupe studija fizioterapije, sestrinstva, sanitarnog inženjerstva ili gerijatrije imaju razloga za veselje jer spomenuta zanimanja su tražena i vrlo dobro plaćena.

Ako želite drugačije i inovativno obrazovanje koje studente priprema za tržište rada odaberite neke od ponuđenih studijskih smjerova na studijskom programu Zdravstvene studije na CEPS-u u Kiseljaku.

Visoka škola "CEPS - Centar za poslovne studije" u Kiseljaku

Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak

Tel: +387 (0)30 875 208 ili 875 221

Mob: +387 (0)63 473 333 ili 653 111

E-mail: [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close