Izvanredne okolnosti

Mercator – Uvijek tu za vas

Uveli smo sve mjere zaštite da smanjimo rizik i osiguramo nesmetan rad naših trgovina, ograničili broj ulazaka i obilježili rastojanje među kupcima.
Gospodarstvo / Promo | 24. 03. 2020. u 15:55 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredne okolnosti, u kojima trenutno živimo ali i radimo, pokazale su našu spremnost, maksimalan trud i požrtvovanost svakog našeg zaposlenika, da zadovoljimo potrebe svih građana Bosne i Hercegovine. Unatoč brigama za vlastito zdravlje i zdravlje naših obitelji, pokazali smo najveću  brigu i za naše kupce, nasmijane osobe i najbolju moguću uslugu u ovim kriznim vremenima. Tako pokazujemo da smo uvijek tu za naše vjerne kupce.

Uveli smo sve mjere zaštite da smanjimo rizik i osiguramo nesmetan rad naših trgovina, ograničili broj ulazaka i obilježili rastojanje među kupcima. Svoje zaposlenike smo zaštitili zaštitnim maskama i rukavicama, naše blagajnice koriste dezinfekcijsko sredstvo nakon svakog kupca, a za kupce smo postavili sredstva za  dezinfekciju na svakom ulazu u naše centre.

Video: UVIJEK TU ZA VAS! Mercator

Razradili smo različite scenarije, provjerili lance snabdijevanja, unaprijed osigurali dobavljače, kontaktirali nadležne organe i pratimo sve preporuke, mjere i odredbe nadležnih institucija i vlasti, te u skladu s tim prilagođavamo radno vrijeme u našim prodavnicama. Svi razrađeni scenariji uključivali su odgovornost za zdravlje zaposlenih i kupaca, nesmetano snabdijevanje stanovništva i normalno funkcionisanje svih naših trgovina. 

Pozivamo kupce na solidarnost i toleranciju, jer samo uz  pametnu i umjerenu kupovinu, osigurati ćemo da naše police u svako doba dana budu dobro snabdjevene. Prekomjerna, stihijska i bespotrebna kupovina, može nekim našim sugrađanima uskratiti osnovne namirnice. 

Budimo primjer jedni drugima, da zajedno prebrodimo novonastalu situaciju. Sve naše prodavnice su odlično snabdjevene i naše police se veoma brzo pune namirnicama za kojima vlada najveća potražnja. 

Sa svojih 78 prodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine, Mercator predstavlja važan oslonac opskrbe za stanovništvo, ali i za važne institucije kao što su domovi zdravlja, bolnice, policija, vojska, civilna zaštita, starački domovi.

Posebnu zahvalnost upućujemo svim našim uposlenicima, koje krasi nesebičnost, marljivost i požrtvovanost, i koji svojom brigom za naše kupce pokazuju veliki trud i želju da ovu vanrednu situaciju lakše prebrodimo. Tako vlastitim primjerom pokazujemo da smo jedna velika porodica koja je UVIJEK TU ZA VAS. Jer mi znamo da se ponašamo odgovorno  prema svom radu, našim kupcima, dobavljačima, kolegama, ali i prema državi u kojoj živimo i radimo. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close