Humano djelo

Meggle donirao 23.400 litara mlijeka Crvenom križu FBiH

Meggle je izdvojio 23.400 litara mlijeka koje će biti uručeno Crvenom križu FBiH kao i svim humanitranim ustanovama koje surađuju sa Crvenim križem.
Gospodarstvo / Promo | 25. 10. 2017. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaća mliječna kompanija Meggle je kroz različite humane aktivnosti nebrojeno puta pokazala pažnju i brigu prema svojim potrošačima, a naročito prema onim kategorijama društva kojima je pomoć najpotrebnija.

Suradnja sa Crvenim križem, u okviru koje će biti donirano i distribuirano 30 paleta mlijeka, još je jedna u nizu akcija kroz koje društveno – odgovorna kompanija Meggle pruža ruku solidarnosti socijalno ugroženom dijelu stanovništva u cijeloj BiH.

U okviru ove akcije, Meggle je izdvojio 23.400 litara mlijeka koje će biti uručeno Crvenom križu FBiH kao i svim humanitranim ustanovama koje surađuju sa Crvenim križem.

Mliječne palete će biti isporučene humanitarnim institucijama u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zenici, Bihaću, Kupresu, Glamoču, Bileći, Mostaru i Banja Luci.

''Sigurni smo da će kroz ovu donaciju naše mlijeko doći u ruke onih građana kojima je ova namirnica neophodna, a koji nisu u mogućnosti da je priušte sebi i svojim obiteljima. Nadamo se da ćemo barem na trenutak staviti osmijehe na njihova lica'', poručili su iz kompanije Meggle.

Kopirati
Drag cursor here to close