Pausa & Tapas Bar

Kraljevstvo 'španjolske meze' u srcu Mostara

Malo slobodnog vremena i malo želje za uživanjem u životu, to je sve što vam je potrebno da biste se u Pausa & Tapas baru osjećali ugodno, okruženi najboljim izdancima tapas filozofije
Gospodarstvo / Promo | 01. 06. 2018. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolci su, baš poput nas, mediteranski narod i mnoge navike, mnogi gušti, ili ćeifi, veoma su nam slični. Cijenimo slobodno vrijeme i trudimo se imati ga što više, a onda ga ispunjavamo užicima. Naša tradicionalna gostoljubivost koja uključuje piće i mezu ni Španjolcima nije strana. Ne čudi stoga da je, prema predanju, španjolski kralj Alfonso X, u namjeri da spriječi goste da se prebrzo napiju rujna vina, došao na ideju da im uz vino servira slasne zalogaje, koji su onda dobili ime tapas.

Odmah da raščistimo, tapa nije meza u našem klasičnom smislu, jer je u međuvremenu to jelo evoluiralo nudeći kombinacije raznih okusa i mirisa, šireći se po svijetu kao jedan od najukusnijih, najpraktičnijih – i kako dolazi iz mediteranske kuhinje, najzdravijih zalogaja!

Harmonija različitih okusa

Danas tapase možete pronaći u najglasovitijim svjetskim barovima, a nema važnijeg grada na svijetu u kojem tapasi nisu postali uobičajeni dio gastro ponude. U osnovi tapas nisu samo ukusni hrskavi krušćići s raznim nadjevima, tapas je mnoštvo boja oblika i okusa koje nude kombinacije kiselih i slanih zalogaja, sve od sira i pršuta, pa do inćuna i ukiseljenog povrća.

Ovo tradicionalno španjolsko jelo, koje je poput talijanske pizze već evoluiralo po svijetu u kombinacijama koje idu do neslućenih razmjera, odnedavno možete kušati i u Mostaru – lokal Pausa & Tapas bar smješten je u prizemlju zgrade Integra u Mostaru (podno Calamusa) i poziva vas da već danas kušate originalne španjolske tapase, za čiju izvornost i originalnost jamče vlasnici, španjolski bračni par Raul i Mayca, koji su vrelu andaluzijsku Huelvu zamijenili jednako vrelim Mostarom.

Zalogaji koji osvajaju svijet

Malo slobodnog vremena i malo želje za uživanjem u životu, to je sve što vam je potrebno da biste se u Pausa & Tapas baru osjećali ugodno, okruženi najboljim izdancima tapas filozofije, od kojih ovaj put izdvajamo croquetas de bacalao (vrsta ukusnih kroketa, hrskavih izvana, podatnih iznutra), taquitos de atun con salmorejo  (odlično gusto jelo „na kašiku“ s mesom tune) i pulpo a la gallega (tradicionalni galicijski tapas od hobotnice, krumpira, maslinovog ulja i dimljene paprike).

Foto: PR / Pausa&tapas bar

Uglavnom, uz petnaestak specijaliteta španjolske kuhinje, očekuju vas i originalna španjolska vina i piva, a ne zaboravite niti čudesnu sangriju, tradicionalno španjolsko osvježavajuće piće (idealno za vruće ljetne dane), koje vas osvježava, veseli i hrani!

Viva sangria!

Uz ugodan ambijent bara, Pausa & Tapas obećava potpuni ugođaj Andaluzije, kroz tematske večeri  kao što su živa svirka (flamenco dvojac Merita i Hector) i uvijek raspoložene donaćine koje su vam na usluzi svakim radnim danom od 9 do 23 sata i subotom i nedjeljom od 12 do 23.

Foto: PR / Pausa&tapas bar

Ovo je i službeni poziv da već danas posjetite Pausa & Tapas Bar ili barem njihovu Facebook stranicu i uvjerite se da se od Mostara do Andaluzije ne treba putovati danima, Andaluzija vam je tu na par koraka od vas.

Kopirati
Drag cursor here to close