Upis novih članova

Orkina zimska škola plivanja: Nauči plivati, treniraj sa šampionima i postani šampion

Svi zainteresirani se mogu prijaviti u program obuke neplivača i program osnovne obuke plivačkih tehnika, a treninzi se održavaju zatvorenom bazenu u gradskoj Banji na Musali.
Gospodarstvo / Promo | 28. 11. 2017. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub vodenih sportova "Orka" vrši upis novih članova u Zimsku školu plivanja za narednu plivačku sezonu, a upis za djecu već od četiri godine.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti u program obuke neplivača i program osnovne obuke plivačkih tehnika, a treninzi se održavaju zatvorenom bazenu u gradskoj Banji na Musali.

Ono što je važno za roditelje je to da je temperatura vode 27°C, temperatura zraka od 28°C, a bazen je dubine od 1,0 m do 1,8 m. Inače, ispravnost vode i sanitarnu kontrolu kontinuirano vrše nadležne službe RMC "dr. Safet Mujić".

Organizacija:
-Nastava se odvija 3 puta tjedno u poslijepodnevnim satima

-Ukupno trajanje programa 25 sati

-Prvi dio: prilagođavanje na vodu i učenje plivanja

-Drugi dio: usavršavanje plivanja i razvoj izdržljivosti na vodi

-Trajanje sata: 50 minuta – 5 minuta programa na suhom i 45 minuta programa u vodi

-Zadnji trening u mjesecu je otvorenog, odnosno pokaznog tipa za roditelje, rodbinu i prijatelje polaznika škole plivanja

-Po završetku obuke svim polaznicima škole plivanja svečano se dodjeljuju certifikati o uspješno završenom tečaju

-Nakon završetka ciklusa djeci se nudi mogućnost nastavka treniranja i aktivnog bavljenja plivanjem po postojećim programima koje klub nudi.

-Osnovni kriterij za upis djeteta u program obuke je samostalan ostanak sa trenerima na bazenu.
Pored osnovnog programa škole plivanja naš klub nudi i obuku plivanja za odrasle, rekreacijsko plivanje i terapijsko plivanje.

Voditelji nastave plivanja su profesionalci sa visokim stručnim referencama. Sa polaznicima škole plivanja rade doktori znanosti iz oblasti sporta Damir Đedović i Almir Popo, profesorica sporta Alena Ćemalović glavni trener u klubu i višestruka državna prvakinja, magistar kineziologije Jasmin Trnovac, treneri Deni Mandić, Ivo Marić, te najbolji plivači Kluba vodenih sportova ''Orka''.

Prijavite se!

Svi zainteresirani se mogu javiti na brojeve mobitela: 061 250 463, 063 287 721, 062 437 944 ili na e-mail: [email protected], a broj mjesta je ograničen!

Kopirati
Drag cursor here to close