Vokabula-centar

Kako se zaposliti u Njemačkoj?

U četvrtak 17.5. u Vokabula-centru na Rondou, u učionici Hamburg, će biti održana prezentacija karijernog savjetovanja na temu zapošljavanja zdravstvenih djelatnika u Njemačkoj.
Gospodarstvo / Promo | 15. 05. 2018. u 13:56

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liječnici i medicinske sestre su najtraženiji poslovi u Njemačkoj. Najviše nedostaje liječnika opće prakse, pogotovo u manjim mjestima, no tražena su i druga zanimanja poput njegovatelja, medicinskih sestara, tehničara, primalja, fizioterapeuta, pedijatrijskih sestara/tehničara, anesteziologa, ginekologa, gastroenterologa, kardiologa, kirurga, neurologa, pedijatara, urologa, infektologa, pulmologa i psihijatara.

O prilikama zaposlenja zdravstvenih djelatnika iz BiH u Njemačkoj se može vrlo malo saznati. Uglavnom su to informacije koje budu dostupne na internet portalima.

Predstavljanje njemačkog tržišta rada

U četvrtak 17.5. u Vokabula-centru na Rondou, u učionici Hamburg, će biti održana prezentacija karijernog savjetovanja na temu zapošljavanja zdravstvenih djelatnika u Njemačkoj. Prezentaciju će održati vlasnik Agencije za rad i zapošljavanje zdravstvenih djelatnika iz BiH u Njemačkoj, Jens Wiegrebe. 

 

Svi prisutni će imati priliku da iz prve ruke saznaju važne informacije o mogućnostima profesionalnog usavršavanja i zapošljavanja u Njemačkoj.

Prvi korak do zaposlenja u Njemačkoj

Karijerno savjetovanje je prvi i vrlo važan korak prilikom zapošljavanja u stranoj zemlji. To je oblik usmjeravanja, informiranja i motiviranja ljudi iz određene oblasti. Najčešće nakon odslušanih prezentacija dolazi do prvog kontakta između zainteresiranog kandidata sa agencijama za posredovanje prilikom zapošljavanja. To u većini slučajeva znači i posao u Njemačkoj.

Vokabula jedina u Mostaru, ali i u Hercegovini, u svojoj ponudi ima specijalizirane tečajeve njemačkog jezika za djelatnike medicinske struke. Partnerstvo s ovom njemačkom agencijom traje duže od godine dana i na ovaj način pružaju još jednu u nizu besplatnih usluga svojim polaznicima, ali i svim drugim djelatnicima ove struke.

Kako se zaposliti u Njemačkoj?

Da bi uopće ušli u kategoriju koja se može zaposliti u Njemačkoj potrebno je, naravno, poznavanje njemačkog jezika.

Učenje jezika i odgovarajuću razinu znanja je potrebno potvrditi i priznatim jezičnim certifikatom, od kojih Goethe-Institut ima vodeću ulogu u svijetu. Nakon stečenog jezičnog certifikata moraju se nostrificirati diploma ili znanje iz oblasti u kojoj tražite posao. Tek potom možete konkurirati za zaposlenje kod zvaničnih institucija tržišta rada ili kod agencija koje se bave posredovanjem u zapošljavanju na njemačkom tržištu.

Foto: www.vokabula.com / Kako se zaposliti u Njemačkoj?

Nakon što ispunite sve navedene uvjete o znanju jezika i certifikatu, u suradnji s agencijom Jens Wiegrebe, dobiti ćete ponudu za posao u nekoj od brojnih njemačkih bolnica ili zdravstvenih centara.

Ova agencija, osim u Bosni i Hercegovini, radi i na području Poljske, Mađarske i Bugarske a, također, osiguravaju i brojne besplatne usluge poput pomoći prilikom prikupljanja potrebne dokumentacije, te savjetovanja prije i poslije zapošljavanja u Njemačkoj.

Za kraj bi samo rekli da ukoliko ste zaista ozbiljni u potrazi za poslom u Njemačkoj da dođete na ovu prezentaciju u četvrtak u 19 sati u Vokabula-centar na Rondou i saznate sve potrebne informacije o prilikama zaposlenja u Njemačkoj.

INFORMACIJE:

Kada: Četvrtak 17.5.2018. u 19 sati

Gdje: Vokabula - centar za njemački jezik (Rondo, I. kat, učionica Hamburg)

Više informacija:  [email protected], https://vokabula.com/ i https://www.facebook.com/vokabula/

 Radujemo se Vašem dolasku i našem upoznavanju. Vidimo se u četvrtak u Vokabuli!

Kopirati
Drag cursor here to close